Billund RUNway

5.000 meget morgenfriske motionsløbere får fredag den 16. maj i år en helt usædvanlig oplevelse. De skal løbe motionsløb på Billund Lufthavns startbane kort før, de første fly letter. De 5.000 pladser var hurtigt væk, da tilmeldingen åbnede den 27. februar, og der er altså fuldt hus til det usædvanlige motionsløb, der er med til at markere 50-års jubilæet for Vestdanmarks internationale lufthavn.

I anledning af Billund Lufthavns 50-års jubilæum bliver startbanen for en kort periode omdannet til en løbebane, når motionsløbet Billund RUNway skydes i gang natten mellem den 15. og 16. maj.

- Vi har oplevet en stor interesse for motionsløbet, der nu er helt booket op. Vi er meget begejstrede for den store tilslutning. Ikke mindst fordi vi dermed får indsamlet en masse penge til Børnehjertefonden, som vi samler ind til gennem hele jubilæumsåret, siger Anders Nielsen, som er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Unik kulisse
Startbanens 1.200 lys vil være tændt for at guide løberne, mens de løber solopgangen og daggryet i møde på den 3,1 km lange og 45 m brede bane. Og løbet vil også på andre måder bære præg af, at man befinder sig i en lufthavn.

- Vi er i fuld gang med at planlægge detaljerne på løbsnatten. Der vil være en helt særlig atmosfære, og vi glæder os meget til at tage imod alle de friske natløbere og give dem en "once in a lifetime"-oplevelse, siger Anders Nielsen, der tilføjer, at det er muligt at afhente sit løbsnummer allerede søndagen før løbet.
 
Løbsnumre kan afhentes søndag den 11. maj

Søndag den 11. maj fra kl. 10 er Billund Lufthavn klar til at uddele løbsnumre, så man har mulighed for at orientere sig før selve løbsnatten.

- Vi kan kun anbefale, at alle, der har tid og mulighed for det, lægger turen forbi Billund den dag og får afhentet løbsnummeret. Det vil være en stor hjælp for os, og så kan man jo også lige orientere sig lidt om de fysiske forhold i forvejen og i dagslys, siger Anders Nielsen.

Løbsnumrene udleveres samme sted, som løbet starter fra. Det er ved Cargo Center Billund, som ligger på den modsatte side af startbanen som passagerterminalen. Adressen er: Cargo Centervej 17, Port 24, 7190 Billund.

Løberne har kunnet melde sig til 5 kilometer, 10 kilometer eller en halvmaraton. Efter løbet får deltagerne morgenmad, og der er præmier til de hurtigste, ligesom alle deltagere er med i lodtrækningen om rejsegavekort til Club La Santa på Lanzarote.

Fakta om Billund RUNway
• Tre distancer: 5 km, 10 km og halvmaraton
• 5.000 deltagere
• Motionsløbet bliver arrangeret med hjælp fra Vejle Idrætsforening
 

Se billeder og video