Id-kort og Awareness

Info om id-kort samt link til online-kursus om sikkerhed

For at søge om et id-kort til Billund Lufthavn skal firmaet være oprettet i lufthavnens register. Læs mere om oprettelse af firma ved at klikke her.

Når firmaet er oprettet, skal medarbejderen igennem følgende punkter for at få id-kort:

  1. Den ansvarlige for id-kort / bilpas udfylder i samarbejde med medarbejderen ansøgningen om id-kort, kan hentes via dette link.
  2. Før der kan udstedes id-kort, skal medarbejderen gennemgå Security Awareness e-learningsprogram. Det kan gøres fra alle computere med internetadgang på www.e-bll.dk. Medarbejderen opretter sin egen profil.
  3. Når ansøgningen er udfyldt, skal den + en farvekopi af billed-id (pas/kørekort) sendes til HR enten via mail i pdf-format til godkendelser@bll.dk eller pr. post til Billund Lufthavn, Passagerterminalen 10, 7190 Billund.
  4. HR sender derefter ansøgningen til godkendelse ved Midt – og Vestjyllands Politi i Holstebro.
  5. Når godkendelsen kommer retur fra politiet, vil I som virksomhed modtage en mail med information fra Hovedvagten. Vær opmærksom på, at godkendelsen er gældende i 3 måneder. Hvis ikke id-kortet er blevet afhentet indenfor dette tidsrum, skal der ansøges på ny.
  6. I kan som virksomhed oplyse den enkelte medarbejder, at de kan henvende sig i HR for at få udleveret sit nye id-kort. Medarbejderen skal huske at medbringe det billed-id, som er afleveret sammen med ansøgningen.

Udenlandske statsborgere (som har boet i Danmark mindre end 5 år) samt danskere (som er bosiddende eller har været bosiddende i udlandet indenfor de seneste 5 år) skal anskaffe en straffeattest fra udlandet for at kunne blive godkendt til et id-kort. Straffeattesten må ikke være mere end 1 måned gammel og skal være på skandinavisk, engelsk eller tysk. Ved andre sprog skal det oversættes af en godkendt translatør.

Der kan forventes en ekspeditionstid på maksimalt 14 dage.

 

Pr. den 1. juni 2020 er vores åbningstid for udlevering af ID-kort: 
Mandag til torsdag kl. 08.00 – 15.30 og fredag fra 08.00 – 15.00