Id-kort og Awareness

Info om id-kort samt link til online-kursus om sikkerhed

For at søge om et id-kort til Billund Lufthavn skal firmaet være oprettet i lufthavnens register. Læs mere om oprettelse af firma ved at klikke her.

Når firmaet er oprettet, skal medarbejderen igennem følgende punkter for at få id-kort:

  1. Den ansvarlige for id-kort / bilpas udfylder i samarbejde med medarbejderen ansøgningen om id-kort, kan hentes via dette link.
  2. Før der kan udstedes id-kort, skal medarbejderen gennemgå Security Awareness e-learningsprogram. Det kan gøres fra alle computere med internetadgang på www.e-bll.dk. Medarbejderen opretter sin egen profil.
  3. Når ansøgningen er udfyldt, skal den + en farvekopi af billed-id (pas/kørekort) sendes til HR enten via mail i pdf-format til godkendelser@bll.dk eller pr. post til Billund Lufthavn, Passagerterminalen 10, 7190 Billund.
  4. HR sender derefter ansøgningen til godkendelse ved Midt – og Vestjyllands Politi i Holstebro.
  5. Når godkendelsen kommer retur fra politiet, vil I som virksomhed modtage en mail med information fra Hovedvagten. Vær opmærksom på, at godkendelsen er gældende i 3 måneder. Hvis ikke id-kortet er blevet afhentet indenfor dette tidsrum, skal der ansøges på ny.
  6. I kan som virksomhed oplyse den enkelte medarbejder, at de kan henvende sig i HR for at få udleveret sit nye id-kort. Medarbejderen skal huske at medbringe det billed-id, som er afleveret sammen med ansøgningen.

Udenlandske statsborgere (som har boet i Danmark mindre end 5 år) samt danskere (som er bosiddende eller har været bosiddende i udlandet indenfor de seneste 5 år) skal anskaffe en straffeattest fra udlandet for at kunne blive godkendt til et id-kort. Straffeattesten må ikke være mere end 1 måned gammel og skal være på skandinavisk, engelsk eller tysk. Ved andre sprog skal det oversættes af en godkendt translatør.

Der kan forventes en ekspeditionstid på maksimalt 14 dage.