Fakta

Mission, vision, ansatte, økonomi m.m.

Mission

Vi er Vestdanmarks internationale lufthavn og skaber let adgang til og fra verden.

 

Vision

Billund Lufthavn – verden direkte

  • Vi vil skabe gode oplevelser for passagererne
  • Vi vil skabe optimale betingelser for flyselskaberne, charteroperatørerne og godstransportørerne
  • Vi vil være kendt som en god arbejdsplads med kompetente og engagerede medarbejdere
  • Vi vil sikre en økonomi, der muliggør investeringer til effektivisering og udvikling
  • Vi vil være blandt de førende lufthavne, når det gælder miljømæssige løsninger

 

Ansatte

Billund Lufthavn har et samlet antal af beskæftigede på omkring 1.600-1.700. Heraf er ca. 800 lufthavnens egne medarbejdere og ca. 800-900 ansatte i de øvrige firmaer i lufthavnen.

 

Ejerskabsforhold

Billund Airport er et aktieselskab med navnet Billund Lufthavn A/S. Vi har offentlige ejere, men drives som en privat virksomhed.

Efter den tidligere hovedauktionær, Vejle Amt, blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen, fordeltes amtets aktiepost på 50 % blandt kommunerne i amtet. Fra den 1. januar 2007 er ejerkredsen: Vejle Kommune (34,3 %), Kolding kommune (25,9 %), Billund Kommune (15 %), Horsens Kommune (10,7 %), Fredericia Kommune (6,9 %), Hedensted Kommune ( 6,1 %), Ikast- Brande Kommune (1,0 %) og Billund Lufthavn A/S (0,1 %) (egne aktier).

 

Økonomi

I Billund Lufthavn har vi fokus på vækst, så vi kan bevare og udvikle vores position som Vestdanmarks internationale lufthavn.

 

Terminaler

Billund lufthavn har to terminaler. Den nye passagerterminal er på 40.000 m² og designet til at kunne ekspedere 3,5 millioner passagerer om året med det hidtidige trafikmønster. Passagererne går til eller fra flyene via ti gangbroer eller bliver kørt til og fra 16 fjernparkeringspladser.

Den ældre terminal huser både nogle af Cargo Center Billunds aktiviteter og et Business and General Aviation Centre, hvor firma- og forretningsfly samt taxi- og privatfly bliver ekspederet.

 

Cargo Center Billund (CCB)

CCB er hjemsted for GSA’er, 11 speditører, luftfragtafdelinger for Air France/KLM og SAS og eksprespakkefirmaet TNT. I luftfragtcentret beskæftiger lufthavnen og de øvrige firmaer, der er til stede, mere end 450 medarbejdere.

Cargo Center Billund råder over ekspeditionshaller på sammenlagt omkring 18.000 kvadratmeter udstyret til at klare omladninger mellem lastbil og fly, nedbryde og opbygge flypalletter/containere og håndtere både koldt og varmt temperaturfølsomt gods. Du kan læse CCB’s beskrivelse af fragthåndteringen her.

 

Grænsekontrolstation

Gennem vores mangeårige erfaring med håndtering af levende dyr (mest avlsdyr) til import og eksport har vores lufthavn blevet godkendt af danske og EU’s veterinære myndigheder som grænsekontrolstation. Både veterinær- og fiskerikontrollen har derfor kontor og laboratorium her i lufthavnen, hvor de kan analysere udtagne prøver med det samme. Ligeledes har lufthavnen indrettet den ene fragthal med bådesystem og vandingstrug, så dyrene har mulighed for at stå opstaldet nogle timer.

Billund Airport

 

Information

 

HOLD AFSTAND

Beskyt dig selv og andre. Hold to meters afstand.

Følg sundhedsmyndighedernes anvisning om at holde en afstand på to meter til hinanden for at undgå smittespredning af COVID-19.

For information og vejledning angående din rejse beder vi dig kontakte dit flyselskab eller rejsebureau samt søge information på www.coronasmitte.dk og www.um.dk

FAQ⁉️

  • Flyene efter den 14. marts klokken 12 vil ikke blive afvist, men du bedes holde dig opdateret på bll.dk
  • Danske statsborgere vil altid kunne rejse ind og ud af landet, dog fraråder udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden
  • Fra den 14. Marts kl. 12 vil udlændinge kun kunne rejse ind i Danmark med anerkendelsesværdigt formål, hvis man for eksempel bor eller arbejder her