60 millioner passagerer gennem Billund Lufthavn

I løbet af juni rundede Billund Lufthavn 60 millioner passagerer siden åbningen i 1964. Lufthavnen kan dermed se tilbage på 50 år, hvor antallet af passagerer er vokset støt. De 60 millioner rejsende blev onsdag den 25. juni fejret, da en tilfældig passager blev overrasket med champagne og rejsegavekort.

26. juni 2014 11:30

Som et symbol på, at Billund Lufthavn har rundet 60 millioner passagerer, blev en heldig rejsende onsdag formiddag overrasket, da hun vendte hjem fra Bruxelles til champagne og et rejsegavekort på 5.000 kroner. Gavekortet blev overrakt af Billund Lufthavns administrerende direktør, og der var både glæde og overraskelse at spore hos den heldige passager.

- Det var en dejlig velkomst. Jeg har været på forretningsrejse i Bruxelles, så det her var en god overraskelse at komme hjem til. Jeg tror, at rejsegavekortet skal bruges til en solferie, mens champagnen skal hjem på køl, siger Lene Egebjerg-Gjelstrup, der er fra Vejle og arbejder som international rådgiver.

 

50 år og 60 millioner passagerer

Billund Lufthavn fejrer i disse måneder flere store begivenheder, da 2014 også er året, hvor Billund Lufthavn fejrer 50-års jubilæum. For administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen er de 60 millioner passagerer et flot symbol på lufthavnens udvikling de seneste mange år.

- Vi har udviklet os til at være Vestdanmarks foretrukne lufthavn. Det kan vi også se på passagertallene. I maj nåede vi eksempelvis en kvart million rejsende, hvilket er det højeste antal passagerer i en maj måned i lufthavnens historie, siger han. 

 

Fra én destination til 90

Det er ikke kun på passagersiden, at Billund Lufthavn har været igennem en markant vækst. I dag har lufthavnen direkte forbindelser til 90 destinationer og næsten tre millioner passagerer om året.

- Vi udvider hele tiden med nye destinationer. I år har vi åbnet en ny rute til Vilnius i Litauen, og antallet af charterdestinationer er også vokset. Vi har blandt andet offentliggjort, at vores gæster fra januar 2015 kan flyve direkte til Maldiverne, fortæller Kjeld Zacho Jørgensen.

Som et led i fejringen af de 60 millioner passagerer har Billund Lufthavn også igangsat en fotokonkurrence om et rejsegavekort, hvor passagererne forskellige steder i lufthavnen opfordres til at dele deres ferieminder på Instagram med hashtagget #rejseminderbillund

 

Fakta om Billund Lufthavn:

  • Åbnede i 1964 og fejrer 50-års jubilæum i 2014.
  • Fra Billund Lufthavn kan man rejse til mere end 50 forskellige charterdestinationer med direkte fly og til yderligere 40 destinationer med rutefly.
  • Har i dag en passagerterminal på 40.000 m2, der ekspederer 2,8 millioner passagerer om året.