Billund forbereder sig til 7 mio. passagerer om året

Væksten fortsætter i Billund Lufthavn, som investerer et trecifret millionbeløb i bygninger og anlæg, der skal sikre, at kapaciteten kan følge med. Nyt, solidt årsresultat vidner om en sund økonomi

18. marts 2019 11:29

Billund Lufthavn A/S kom ud af 2018 med et overskud på 61,1 mio. kr.
Den samlede omsætning nåede 828,7 mio. kr.; en stigning på 7,2 % i forhold til året før. Investeringerne beløb sig til 132,3 mio. kr. og i 2019 investeres der for yderligere 162,1 mio. kr.

Bygger til vækst

”Resultatet er som forventet, selv om overskuddet er lidt mindre end budgetteret”, siger adm. direktør Jan Hessellund. ”Det er bl.a. påvirket af Primera’s konkurs i oktober og de generelle kursfald på aktiemarkederne i fjerde kvartal”.

Bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen kalder resultatet tilfredsstillende og siger: ”Investeringsniveauet er ret højt men nødvendigt og et udtryk for rettidig omhu. Billund Lufthavn bygger til vækst, og i bestyrelsen glæder vi os over den fortsatte fremgang og de øgede aktiviteter, der kommer alle lufthavnens brugere til gode”.

14 rutenyheder i 2019

I 2018 blev der blev sat endnu en ny årsrekord med godt 3,5 mio. passagerer, mens mængden af luftfragt satte rekord med 73,2 tusind tons.

”Billund Lufthavn har i en lang årrække oplevet uafbrudt vækst i passagertallet, og intet tyder på, at det stagnerer”, siger adm. direktør Jan Hessellund. ”Tværtimod er vi gået ind i 2019 med udsigt til foreløbig 14 rutenyheder i år. Nu skal vi sikre, at vi fortsat har den fornødne kapacitet i alle områder af lufthavnen, også i årene frem”.

 

Bygger til 7 mio. passagerer om året

Den eksisterende passagerterminal er fra 2002 og blev bygget til en kapacitet på 3,5 mio. passagerer. Vækstkurven er kun gået én vej, og nu planlægger lufthavnen efter det dobbelte. Til efteråret tages en helt ny tilbygning til passagerterminalen i brug, og samtidig udvides og moderniseres ankomsthallen, som bl.a. får nye og større bagagebånd. I afgangshallen er det King Amlet Lounge, der netop nu får et løft med ny indretning, nye møbler og 50 % flere siddepladser.

”Det er afgørende vigtigt for os, at vi også i fremtiden kan tilbyde alle vore passagerer og flyselskaber en professionel og hurtig service i moderne, behagelige omgivelser”, siger Jan Hessellund.

 

Den nationale tilgængelighed

”Det er Billund Lufthavns mission at skabe international tilgængelighed. En forudsætning for international tilgængelighed er den nationale tilgængelighed”, siger Jan Hessellund. ”Vi har et stort behov for en forbedring af vejene til Billund og ikke mindst en tilkobling til jernbanenettet. Jernbanen vil også understøtte den grønne omstilling, der er i fuld gang, og som vi ønsker at være en del af”.  

 

CO2-neutral

Billund Lufthavn samarbejder aktivt med de øvrige aktører i branchen om at sikre en klimavenlig udvikling. ”Vi har sat som fælles mål i den danske luftfartsbranche, at vi vil være CO2-neutrale allerede til næste år”, fortæller Jan Hessellund. ”I Billund arbejder vi ihærdigt på at nå dette mål. Hvis vi ikke skulle nå det til næste år, vil vi kompensere ved at købe kvoter, indtil vi når det. Vi vil gøre alt, hvad der skal til. Det skylder vi vore mange passagerer”.

Billund Airport

 

Information

 

HOLD AFSTAND

Beskyt dig selv og andre. Hold to meters afstand.
Følg sundhedsmyndighedernes anvisning om at holde en afstand på to meter til hinanden for at undgå smittespredning af COVID-19.
For information og vejledning angående din rejse beder vi dig kontakte dit flyselskab eller rejsebureau samt søge information på www.coronasmitte.dk og www.um.dk

FAQ⁉️

  • Billund Lufthavn er en del af den samfundskritiske infrastruktur i Danmark, og derfor vil lufthavnen fortsat være åben for trafik og passagerer. Kontakt dit flyselskab for mere information om flyvninger eller hold dig opdateret på bll.dk
  • Udenrigsministeriet fraråder stadig alle ikke-nødvendige rejser. Hvis du skal ud at rejse, anbefaler vi at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Se mere på www.um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
Udlændinge kan kun rejse ind i Danmark med anerkendelsesværdigt formål, hvis man for eksempel bor eller arbejder her.