Billund Lufthavn udvider med nyt multihus

Billund Lufthavn udvider i 2018 med nyt multihus på terminalens øst-side, der vil sikre god plads til fremtidens mange passagerer og til arbejdet bag kulissen. Multihuset er første skridt til at øge den samlede kapacitet i terminalen til 1.800 passagerer pr. time

19. december 2016 03:00

 

Vi danskere er vilde med at rejse, og det mærker Billund Lufthavn ved en stor stigning af passagerer gennem det sidste par år. Billund Lufthavn kigger fremad og udvider allerede nu med et nyt multihus på 6.500 m2 og en ombygning af en del af terminalen, der skal sikre, at der også i fremtiden vil være god plads til alle passagerer.
"Vi ser i disse år en stor fremgang af erhvervs- og fritidsrejsende, som vælger Billund lufthavn til deres internationale rejser. På passagersiden slår vi i år alle rekorder, og hvis vi også i fremtiden skal være kundernes foretrukne valg, skal vi sikre, at vi har de nødvendige faciliteter til den vækst. For trafik avler trafik. Derfor starter vi nu", fortæller udviklings-chef Anders Nielsen.

 

Multihus giver mere plads til det hele

Billund Lufthavn har allerede i år ramt rekordhøje tre millioner passagerer, og med det nye multihus vil passagerkapaciteten for ankommen-de passagerer forøges væsentligt.

I multihuset kommer der et ekstra bånd til bagageudlevering og en udvidelse af spisestedet Gastro i afgangshallen. De 900 medarbejdere får større kapacitet til håndtering af de mange nye passagerer, da produktionskøkkenet, kontorer til de kommercielle aktiviteter, motions- og behandlerrum samt kantine med tagterrasse alle flytter ind i det nye hus. Desuden giver den nye bygning mere lagerplads til butikker og til vedligeholdelsesafdelingen, der yder service for det stigende antal passagerer.

Når projektet er færdigtegnet, vil byggearbejdet blive udbudt til interesserede entreprenører. Byggeriet af det nye multihus begynder i foråret 2017 og forventes færdigt i oktober 2018.