Chartergæster opdager Montenegro fra Billund Lufthavn

Fra sommeren 2014 kommer der endnu en destination fra halvøen på programmet i Billund Lufthavn, når Falk Lauritsen sender chartergæster til Montenegro.

24. april 2014 14:30

Balkan er et populært feriemål hos danskerne med lande som Kroatien, Bulgarien og ikke mindst Grækenland. Fra sommeren 2014 kommer der endnu en destination fra halvøen på programmet i Billund Lufthavn, når Falk Lauritsen sender chartergæster til Montenegro.

Selvom traditionelle rejsemål som Grækenland og Spanien fortsat er dan-skernes ferie-favoritter, så udvikler charterbranchen sig løbende i takt med ændrede rejsebehov. Det er den nye destination Montenegro et godt eksempel på, fortæller direktør i Falk Lauritsen Rejser, Søren Falk Lauritsen.

- Med en flyvetid på bare 2,5 timer fra Billund Lufthavn er Montenegro et godt alternativ til allerede velkendte og gennemprøvede rejsemål ved Middelhavet, som mange af vores stamkunder kender. Kunderne efterspørger nye oplevelser, og det får de med Montenegro. Der er gode strande, skøn natur og en ny, spændende kultur, siger Søren Falk Lauritsen.

Det første fly til Montenegro afgår den 2. maj fra Billund Lufthavn.

 

All-inclusive eller skræddersyet charter

Generelt er Søren Falk Lauritsen godt tilfreds med salget af sommerrejser. Trenden de seneste år har været, at gæsterne enten køber all-inclusive rejser eller de helt individuelle charterrejser.

- I dag er mere end 30 procent af vores solgte rejser all-inclusive. Det er typisk familier, der vælger den rejseform, da det er nemt og budgettet er kendt på forhånd. Omvendt ser vi også flere og flere, der bestiller mere unikke rejseoplevelser gennem os, forklarer Søren Falk Lauritsen.

Det brede udvalg af charteroplevelser hos Falk Lauritsen stemmer godt overens med den generelle udvikling i branchen, siger marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

- Charterbranchen formår hele tiden at forny sig og ramme kundernes behov for både de trygge og kendte rejsemål samt de mere unikke og skræddersyede oplevelser, siger Jesper Klausholm.

 

45 års samarbejde

Falk Lauritsen Rejser har i 45 år være en fast del af Billund Lufthavns samarbejdspartnere. Og det er der en god grund til, forklarer Søren Falk Lauritsen.

- Billund Lufthavn har altid formået at udvikle sig i den rigtige retning og tilgodese gæsternes behov. Med beliggenheden midt i Jylland er Billund Lufthavn også det naturlige valg for os, når vi sender gæster fra Vestdanmark på charterferie, siger Søren Falk Lauritsen.

Billund Lufthavn fejrer i år 50-års jubilæum og sætter hele året fokus på charterbranchens udvikling og mangfoldige tilbud.

 

Fakta om Billund Lufthavn

  • Åbnede 1. november 1964 og fejrer 50-års jubilæum i hele 2014.
  • Har i dag en passagerterminal på 40.000 m², der betjener i alt 2,8 millioner passagerer om året.
  • Fra Billund Lufthavn kan man rejse til mere end 50 forskellige char-terdestinationer med direkte fly, og til yderligere 40 destinationer med rutefly.