Designstuderende skyder nyt udstillingsområde i gang

Billund Lufthavn skyder forårssæsonen i gang med åbningen af et nyt udstillingsområde til udstillinger og aktiviteter, der giver passagererne oplevelser i ventetiden.

20. marts 2013 15:30

Billund Lufthavn skyder forårssæsonen i gang med åbningen af et nyt udstillingsområde til udstillinger og aktiviteter, der giver passagererne oplevelser i ventetiden. Åbningen sker den 21. februar med en udstilling af siddemøbler, som ni studerende har lavet af såkaldt energipil fra lufthavnens egen skov. 

Luftfart, piletræ og unge designere er en usædvanlig sammensætning. Men i Billund Lufthavn er det netop denne kombination, der danner rammerne for åbningen af lufthavnens nye udstillingsområde. Åbningen af det nye område markeres med en udstilling af unikke designmøbler i pil, som ni studerende fra designskolen VIA UC, TEKO i Herning har lavet med inspiration fra motiver fra lufthavnen.

- Det er første gang, vi bruger lufthavnen til denne type udstillinger, og vi glæder os til at vise området frem for vores passagerer. Det er en stor fornøjelse, at vi kan skyde udstillingsområdet i Vestdanmarks internationale lufthavn igang med en udstilling lavet af kreative studerende fra Midtjylland, siger projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn Anders Nielsen.

 

Over en halv million ser møbler tæt på

Det forventes, at omkring 800.000 passagerer går gennem lufthavnen i udstillingens periode og dermed får mulighed for at opleve de studerendes møbler tæt på. De ni studerende har selv designet og produceret deres møbler, og opgaven har udfordret designerne.

- Vores første indskydelse var, at det bliver fedt at arbejde sammen med Billund Lufthavn. Det er jo en kæmpe mulighed og enorm eksponering at udstille i de omgivelser. Da vi senere lærte, at vi skulle arbejde med pil, blev det pludselig en kæmpe opgave og udfordring, siger designstuderende Karen Marie Toft.

 

En lufthavn med en holdning

Sammenspillet mellem pil, godt design og en international lufthavn er ifølge Anders Nielsen det perfekte udgangspunkt for åbningen af det nye udstillingsområde. Billund Lufthavn dyrker nemlig sin egen pileskov, som bidrager med 10-15 procent af lufthavnens samlede behov for energi til varmeproduktion, hvilket er et led i at reducere lufthavnens CO2-belastning.

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle og finde de bedste grønne metoder at drive lufthavn på, blandt andet i et stort EU-projekt Green Sustainable Airports, ligesom vi altid har lagt stor vægt på dansk design og danske produkter. Den nye udstilling er en kombination af principperne om bæredygtighed og design, siger Anders Nielsen.

 

Vindere

Stort tillykke til Karen Marie Toft, som blev vinder af Billund Lufthavn og VIA UC TEKOs møbelkonkurrence med 167 stemmer. Karen har designet møblet FLOW af energipil fra Billund Lufthavns egen energipileskov og vinder en flybillet til en designmesse i Europa fra Billund Lufthavn.

Vinderen af gavekortet til lufthavnens butikker på kr. 500 blev Magnus Vinding, som stemte på sit yndlingsmøbel FLOW på Facebook.com/TekoDanmark.

Konkurrencen er slut, men passagerer kan stadig opleve udstillingen i afgangshallen overfor gate 8-10.

 

FLOW - Ovenstående billede viser vindermøblet FLOW. Inspiration til FLOW kommer fra arkitekturen og menneskernes gang i lufthavnen, hvor pilen danner et forløb, der understreger livet i terminalen.