Flyvende løbere i Billund Lufthavn

Det var for fuld musik og fulde huse, da 5.000 løbere i nat blev sendt ud på startbanen i Billund Lufthavn. Ikke for at drage mod varme himmelstrøg men for at løbe natløbet Billund RUNway, der blev afholdt i anledningen af Billund Lufthavns 50-års jubilæum.

16. maj 2014 16:30

De mange løbere kunne vælge mellem tre ruter: 5 kilometer, 10 kilometer og et halvmaraton, og én af de mange, der havde valgt at prøve kræfter med de godt 21 kilometer, var den erfarne motionsløber Kasper Birk fra Bredballe.

- Det var en rigtig dejlig tur og en anderledes løbeoplevelse. Det var specielt at løbe om natten med alle banelysene tændt. Jeg gennemførte i tiden 1 time og 35 minutter, og det var som forventet, fortæller Kasper Birk, der flyver fra Billund Lufthavn en gang om ugen.

 

Fantastisk stemning inden afgang

Med 1.200 tændte banelys og tusindvis af forventningsfulde motionsløbere var scenen sat i den omdannede lufthavn. Løbet blev sat i gang fra Terminal 2, der til dagligt bruges som fragthal. Her blev der blev varmet op for fuld musik, og mange brugte anledningen til at gøre en familieudflugt ud af begivenheden. Samtidig betød det noget for deltagerne, at overskuddet gik til et godt formål.

- Jeg kan godt lide tanken om, at løbsgebyret går til Børnehjertefonden. Det betyder meget for mig at være med til at gøre noget for andre. Og så er det naturligvis en stor bonus, at vi er så mange familiemedlemmer af sted. Man bliver rystet sammen på en ny måde gennem den fælles oplevelse, fortæller Holger Røijen, der gennemførte 5 kilometer sammen med ti familiemedlemmer.

I alt kom der 650.000 kroner ind via løbsgebyrer. Den store sum penge går ubeskåret til Børnehjertefonden og derudover doneres indtægter fra salg af kaffe, mad og merchandise også til det gode formål.

 

Stort skulderklap for indsatsen 

Efter den sidste løber var kommet i mål tidligt i morges, var det en begejstret løbsleder, der gjorde status.

- Det var rart at se så mange glade mennesker, og jeg er sikker på, at vi har været med til at give løberne en unik oplevelse. Det har været en udfordrende opgave at arrangere et motionsløb i en lufthavn, og det har kun været muligt, fordi rigtig mange mennesker har gjort en kæmpe indsats, udtaler en træt Anders Nielsen, der er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Det første fly lettede igen fra startbanen klokken 06.00 og derefter er lufthavnen tilbage i vante rammer.

 

Fakta om Billund RUNway

  • Vinder af halvmaraton for mænd blev Sebastian Conrad Håkansson
  • Vinder af halvmaraton kvinder blev Heidi Johansen
  • Vinder af 10 km mænd blev Anton Møller Christensen
  • Vinder af 10 km kvinder blev Helle Burkal
  • Vinder af 5 km mænd blev Peter Glans
  • Vinder af 5 km kvinder blev Christine Thisted

 

Fakta om Billund Lufthavn

  • Åbnede i 1964 og fejrer 50-års jubilæum i 2014.
  • Har i dag en passagerterminal på 40.000 m², der ekspederer 2,8 millioner passagerer om året.