Havkajakroer sejler Danmark rundt for syge børn

Lørdag den 16. august drager 53-årige Søren Walter ud på sit livs hårdeste rejse fra Højer Sluse, der ligger vest for Tønder i Sønderjylland. Herfra vil han i løbet af 45 dage sejle Danmark rundt i havkajak.

15. august 2014 13:30

 

Undervejs vil han sætte fokus på hjælpeorganisationen La Vida, som han kender fra sit arbejde som driftsleder i Billund Lufthavn.

Vestkysten, rundt om Skagen, ned langs østkysten, et smut til Bornholm og retur til Sønderjylland. Det er i korte træk den godt 1.800 kilometer lange rute, som fra kl. 08.00 lørdag den 16. august og frem til 10. oktober bliver Søren Walters hverdag. En daglig kamp med strøm, vind og bølger, der skal sætte fokus på en helt specifik sag.

- Udover at udfordre min egen psyke og fysik makismalt, så håber jeg turen kan være med til at sætte fokus på La Vida, der arbejder for at give familier med syge børn et pusterum ved at sende dem på rekreationsferie, forklarer Søren Walter.

Inspirationen til en kajaktur for velgørenhed er kommet fra England, hvor flere dygtige kajakroere har begivet sig ud på lange kajakture for at sætte fokus på velgørenhedsorganisationer.

 

La Vida-formand taknemmelig for støtte

Hos La Vida er de naturligvis begejstrede over, at Søren Walter vil begive sig ud på knapt 2.000 kilometer rundt om Danmark for at støtte det gode formål og bidrage til, at 60 familier hvert år kan få et pusterum fra en hård hverdag.

- Mange familier med børn, der har livstruende sygdomme, trænger til et pusterum fra hverdagen. Vi kan ikke helbrede nogen, men vi kan give familierne en god oplevelse. Det er fantastisk, når nogen tager utraditionelle midler i brug for at støtte os, siger Inge Marie Hornshøj, der er formand for La Vida.

Der er allerede sikret penge til La Vida, da Billund Lufthavn – i anledning af sit 50-års jubilæum - har besluttet at give 25 kroner til La Vida for hver kilometer, Søren Walter roer.

 

Åben invitation til havkajakroere

Søren Walter skal klare turen alene, men han håber, at lokale kajakroere løbende vil give ham moralsk opbakning.

- Alle havkajakroere er velkomne til at komme ud og følges med mig, når jeg kommer rundt i landet. Det vil være en god start på en ny etape eller et godt rygstød som afslutning på en lang dag, siger Søren Walter.

Han har allerede lavet en aftale med flere kajakroere, der sejler med ham gennem Vadehavet på den allerførste del af turen. 

Journalister er velkomne til at dække starten fra Højer Sluse, Slusevej, 6280 Højer den 16. august fra 07.00. Vejret kan have betydning for det endelige afrejsetidspunkt.

 

Fakta om kajakturen Danmark rundt

 • Læs mere her: https://www.facebook.com/pages/La-Vida-og-Olga-p%C3%A5-eventyr/460068637455489
 • Starter ved Højer Sluse vest for Tønder den 16. august
 • Forventer at slutte turen i Kolding omkring den 10. oktober
 • Turen er på 1.000 sømil eller små 2.000 kilometer
 • Overnatter undervejs i telt
 • Du kan støtte Søren Walter og dermed La Vida via MobilePay. Du skal blot overføre din ønskede donation til tlf. nr. 26278017

 

Fakta om La Vida

 • Sender hvert år 60 familier på 14-dages rekreationsferie til Mallorca
 • Arbejder for at give syge børn med livstruende sygdomme, deres forældre og raske søskende aflastning fra en hård hverdag
 • Samarbejder med et spansk hospital for at skabe yderligere tryghed for familierne, når de er på ferie
 • Behandlende læger visiterer familier, som ikke kan rejse på egen hånd uden den sikkerhed og tryghed, La Vida kan give
 • Læs mere på www.lavida.dk