Hver femte nordjyde foretrækker Billund Lufthavn til udlandsrejser

En undersøgelse, som Billund Lufthavn har lavet i samarbejde med MEGAFON, viser, at 20 procent af de udlandsrejsende nordjyder tager turen til Billund for at flyve ud i verden. Lufthavne med det bedste udbud vinder kampen om kunderne, siger forsker.

31. marts 2014 12:00

To millioner danskere flyver hvert år på ferie fra Billund lufthavn. Blandt dem er en hel del nordjyder. Det bekræfter Billund Lufthavn og MEGAFONs undersøgelse af vestdanskernes rejseadfærd. Undersøgelsen viser, at 20 procent af de nordjyder, der rejste udenlands med fly i 2013, rejste fra Billund Lufthavn.

På trods af køretiden er det ikke overraskende, at mange feriegæster vælger den lufthavn, hvor de får det bedste produkt. Det siger Henrik Harder, der er forsker i pendling og mobilitet ved Aalborg Universitet.

- Høj mobilitet og let adgang til lufthavne for alle danskere gør, at det er de lufthavne med de laveste flypriser, fleste destinationer eller bedste rejsetidspunkter, der vinder kampen om kunderne. Transporttid på et par timer betyder ikke noget, hvis tilbuddet er det rigtige, siger Henrik Haarder.

 

Bredt udvalg trækker chartergæster til

Med 90 destinationer har Billund Lufthavn et bredt destinationskort og giver dermed gæsterne gode muligheder for at komme ud i verden. Eksempelvis tilbyder Star Tour en række oversøiske chartermål fra Billund Lufthavn.

- Vores oversøiske ruter i Billund Lufthavn trækker gæster til fra hele Vestdanmark, og samtidig tilbyder lufthavnen en god oplevelse for vores gæster. Både når det gælder udbuddet af destinationer, restauranter og butikker, men også i forhold til en smidig afgang og hjemkomst, fortæller Stig Elling, salgsdirektør hos Star Tour.

Hos Star Tour har man denne sommer indsat 11 procent flere afgange fra Billund Lufthavn, og antallet af solgte sommerrejser ligger også over niveauet fra sidste år.

 

Fokus på charter i jubilæumsåret  

Hos Billund Lufthavn har charterturismen altid fyldt meget. Lige fra den første charterrejse i 60’erne til i dag, hvor lufthavnen årligt sender én million chartergæster på ferie. I år fejrer Billund Lufthavn 50-års jubilæum og fødselsdagen bliver blandt andet brugt til at sætte fokus på charterrejsen.

- Det er vigtigt for os at have et godt og nært samarbejde med charterselskaberne. Vestdanskerne rejser på charterferie som aldrig før, og derfor er det vigtigt at have et bredt udbud af destinationer både til traditionelle charterrejsemål og til nye feriedestinationer. Det siger marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Den 12. april 2014 vil charterbranchens udvikling desuden blive markeret ved århundredets charterfest i Billund Lufthavn. Her vil blandt andet livsstilsekspert Anne Glad, tv-vært Anders Breinholt og sangerinden Lis Sørensen sætte kulør på aftenen.

 

Fakta om Billund Lufthavn

  • Åbnede 1. november 1964 og fejrer 50-års jubilæum i hele 2014.
  • Har i dag en passagerterminal på 40.000 m², der betjener i alt 2,8 millioner passagerer om året. 
  • Samlet set stod Billund Lufthavn sidste år for 44 procent af alle ud-landsrejser blandt danskere bosat i enten Region Nordjylland, Region Midtjylland eller Region Syddanmark.