Motionsløb på startbanen i Billund Lufthavn

Op mod 5.000 morgenfriske motionsløbere får St. Bededag, den 16. maj, en unik oplevelse. De skal løbe motionsløb på Billund Lufthavns startbane kort før, de første fly letter. Et løb, der er med til at markere 50-års jubilæet for Vestdanmarks internationale lufthavn.

21. februar 2014 16:30

 

På torsdag, den 27. februar, åbner tilmeldingen til en af årets mest unikke begivenheder. I anledning af Billund Lufthavns 50-års jubilæum bliver startbanen for en kort periode omdannet til en løbebane, når motionsløbet Billund RUNway skydes i gang natten mellem den 15. og 16. maj.

- Vi forventer stor interesse for motionsløbet. Det er en unik chance for at opleve lufthavnen bag hegnet, hvor man normalt kun befinder sig, når man skal ud at flyve, siger Anders Nielsen, som er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Hele løbsgebyret doneres til Børnehjertefonden, der samler penge ind til fordel for hjertesyge børn og deres familier.

 

Det er nu eller aldrig

For at guide løberne vil startbanens 1.200 lys være tændt og løbet vil bære præg af, at man befinder sig i en lufthavn. Interesserede løbere skal dog ikke vente til næste år, hvis de vil løbe solopgangen i møde på lufthavnens startbane. Løbet bliver nemlig kun afviklet i år.

- Vi vil gerne fejre lufthavnens 50-års fødselsdag på en spektakulær facon. Vores mål med motionsløbet er at begejstre danskerne med en ’once in a lifetime’ oplevelse, siger Anders Nielsen.

Der er mulighed for at løbe 5 kilometer, 10 kilometer eller en halvmaraton. Løbet bliver åbent for alle og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet. Efter løbet får deltagerne morgenmad og der er præmier til de hurtigste, ligesom alle deltagere er med i lodtrækningen om rejsegavekort til Club La Santa på Lanzarote.

 

Fakta om Billund RUNway 

  • Tre distancer: 5 km, 10 km og halvmaraton
  • Maks. 5.000 deltagere
  • Læs mere og tilmeld dig her: www.bll.dk/jubi50
  • Motionsløbet bliver arrangeret med hjælp fra Vejle Idrætsforening.

 

Fakta om Billund Lufthavn

  • Åbnede i 1964 og fejrer 50-års jubilæum i 2014.
  • Begyndte med en hangar, et kontroltårn og en 1.660 meter lang start- og landingsbane. Den eneste trafik var to daglige afgange til København.
  • Har i dag en passagerterminal på 40.000 m², der ekspederer 2,8 millioner passagerer om året.