Nu er den her! Krimi, der foregår i Billund Lufthavn.

Der har været god adgang til research for lufthavnsmedarbejder og forfatter Michael Lycke, når han fredag den 4. juli sætter sin nyeste krimi ’Vingede Kræ’ til salg i Billund Lufthavn. Det er nemlig hans egen arbejdsplads, der lægger gulv til handlingen.

3. juli 2014 14:00

 

Ny krimi har Billund Lufthavn i hovedrollen!

Til daglig arbejder forfatter Michael Lycke som salgsassistent i Billund Lufthavn, men de seneste mange måneder har han brugt fritiden på at færdiggøre krimien ”Vingede Kræ”. En krimi, der skal opklare et fiktivt mord med forbindelse til Billund Lufthavn, og som udkommer den 4. juli i anledning af Billund Lufthavns 50-års jubilæum.

- Det er en interessant proces at skrive en krimi, der tager afsæt i ens egen arbejdsplads. Lufthavnen byder på så mange gode historier, der kan inspirere, så det har været vanskeligt at sortere i, fortæller Michael Lycke.

Han fortæller, at formålet med bogen har været at skrive en rigtig feriekrimi med korte kapitler, der passer godt til en flyvetur til en af Billund Lufthavns 90 destinationer.

 

En markering af 50 betydningsfulde år

Krimien bruger lufthavnens 50-års jubilæum som omdrejningspunkt for handlingen, der trækker tråde langt tilbage i tiden. Derfor har Michael Lycke også været vidt omkring i researchen.

- Jeg har snakket med folk både i og uden for lufthavnen – blandt andet sikkerhedspersonalet og turistinformationen i Billund Lufthavn samt Billund Politi. Alle har været meget begejstrede for at hjælpe mig med researchen, siger Michael Lycke.

Bogen bliver sat til salg i Billund Lufthavn og kommer til at koste 50 kroner. Alle indtægter fra salget af bogen går til Børnehjertefonden, der samler penge ind til fordel for hjertesyge børn og deres familier.

 

Flere talenter udfoldes

Udover at være spændende læsning til flyveturen eller strandstolen, så er formålet med krimien også at give et godt eksempel på, hvordan man som arbejdsplads kan få glæde af medarbejdernes forskellighed.

- Romanen er et godt eksempel på, at der på lufthavnen er ansatte med mange forskellige talenter. I lufthavnen synes vi det kunne være sjovt og spændende at få ”en af vores egne” til at skrive en krimi, der tager udgangspunkt i lufthavnen, siger Kjeld Zacho Jørgensen, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

 

Fakta om Vingede Kræ:

  • Sælges i kiosken i afgangshallen i Billund Lufthavn
  • Koster 50 kroner
  • Alle indtægter doneres til Børnehjertefonden
  • Er skrevet i anledningen af Billund Lufthavns 50-års jubilæum
  • Forfatter Michael Lycke arbejder selv i Billund Lufthavn