Ny app til børn i Billund Lufthavn

Nu vil lufthavnen gøre turen gennem lufthavnen til en sjov oplevelse for børnene og præsenterer en ny app med sjov og læring. Appen giver mulighed for at deltage i en rigtig skattejagt gennem lufthavnsterminalen.

28. juni 2013 14:30

Op mod 385.000 passagerer forventes at gå gennem Billund Lufthavn alene i juli måned. Heraf er en stor del børnefamilier. Nu vil lufthavnen gøre turen gennem lufthavnen til en sjov oplevelse for børnene og præsenterer en ny app med sjov og læring. Appen giver mulighed for at deltage i en rigtig skattejagt gennem lufthavnsterminalen.

Der er små film og spil i Billund Lufthavns nye, gratis app om bien BiLL, som forbereder børn til flyrejsen og turen gennem lufthavnen. Målgruppen er primært de 6-12-årige. Med den nye app kan familierne allerede hjemmefra forberede sig på, hvad det egentlig er, der skal ske i lufthavnen, og så er der samtidig god underholdning til børnene, mens de er i lufthavnen og venter på, at flyet bliver klar til afgang.

 

Sjov og læring i ventetiden

”Vi forventer op mod 385.000 passagerer gennem lufthavnen alene i juli måned”, fortæller projekt- og udviklingschef Anders Nielsen. ”Heriblandt mange børnefamilier, som skal på årets store familieferie ned til sol og varme. Nogen kødannelse vil ikke helt kunne undgås, og selv om det naturligvis ikke er det mest spændende at stå i kø, er det dog for voksne til at forholde sig til. Vi vil gerne gøre noget ekstra for børnene og børnefamilierne ved at tilbyde sjov og læring i ventetiden”.

 

Hent appen før turen går til lufthavnen

Bien BiLL er hovedpersonen i lufthavnens nye digitale børneunivers, der på en sjov måde skal være med til at forberede børn på besøget i lufthavnen og de forskellige procedurer, som alle flyrejsende oplever. Det er en god ide at hente appen, allerede før turen går til lufthavnen, så man får alle BiLLs rejseforberedelser med. Man følger BiLL, mens han pakker sin kuffert og overvejer hvad, han må putte i håndbagagen, og senere, når han afleverer sin kuffert og går gennem security. BiLLs opdagelsesrejse gennem lufthavnen inkluderer en rigtig skattejagt for børnene, som udmønter sig i en lille præmie, hvis de når frem til skatten inden flyafgang. ”Vi vil gerne bidrage til Billunds identitet som Børnenes Hovedstad ved også at tilbyde leg og læring her i lufthavnen”, siger Anders Nielsen. ”Appen er det første skridt i den retning, og vi er allerede i fuld gang med at udvikle flere spændende nyheder”.

 

Appen giver adgang til skattejagten

Basen for bien BiLLs univers er hjemmesiden www.bill.bll.dk, der kan ses som en legesyg lillebror til lufthavnens egentlige hjemmeside og egen side for BiLL, www.bll.dk. Her kan der hentes en gratis app til iOS og Android-enheder. Appen hedder ”BiLLs rejse” og indeholder foreløbigt fire små film og adgang til skattejagten. I lufthavnen får man et skattekort udleveret og ved at følge ruten, når man frem til tre poster, gemt i lufthavnen. Her skal en QR-kode skannes og et spørgsmål besvares rigtigt, hvorved der gives adgang til et nyt spil i appen. Når alle tre spil er hentet, er skattejagten gennemført og en lille gevinst venter i LEGO-butikken i afgangshallen. Spillene lagres i appen og kræver ikke internet for at kunne spilles. De kan spilles mange gange, og der er dermed også god og gratis underholdning til flyveturen og senere på ferien. Appen er en gratis, reklamefri service fra Billund Lufthavn, uden krav om spiltilkøb eller andet.