Ny næstformand i Billund Lufthavn A/S

Direktør Jens Wittrup Willumsen er indtrådt som ny næstformand i Billund Lufthavn A/S’ bestyrelse.

26. august 2013 08:00

 

Jens Wittrup Willumsen har blandt andet været ansat i SAS i flere forskellige stillinger, sluttende som viceadministrerende direktør og kommerciel direktør hos SAS i 2006. Han har desuden arbejdet med marketing, analyse og strategisk planlægning i bl.a. Mediacom og AC Nielsen AIM. Jens Wittrup Willumsen har siden oktober 2006 arbejdet som Ventureinvestor og er medstifter og medejer af flere selskaber. Han var bl.a. medstifter og medejer af Momondo A/S. Derudover arbejder Jens Wittrup Willumsen som professionelt bestyrelsesmedlem og er medlem af flere bestyrelser og bl.a. bestyrelsesformand for Air Greenland og VisitDenmark.

”Vi er meget glade for og stolte over, at Jens Wittrup Willumsen har takket ja til at indtræde som næstformand i bestyrelsen for Billund Lufthavn,” siger bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen. ”Med Jens’ baggrund, såvel uddannelsesmæssigt som hans flotte karriere hos SAS, får vi i bestyrelsen en meget kompetent kollega. Jens forstår både luftfartsbranchen og turismebranchen samtidig med, at han har stor indsigt i de kommercielle elementer,” siger Clas Nylandsted Andersen.

Om udpegningen til næstformand siger Jens Wittrup Willumsen: ”Jeg kan ikke undgå at være lidt beæret over at blive opfordret til at træde ind i bestyrelsen for Danmarks næststørste lufthavn, så det var ikke vanskeligt for mig at sige ja tak til det. Det er en stor tilfredsstillelse for mig at kunne kombinere mine tidligere erfaringer fra SAS og mine bestyrelsesposter i Air Greenland og VisitDenmark i lufthavnens bestyrelse. Faktisk er det første gang i min karriere, at jeg sidder på lufthavnssiden”.

Udpegningen af Jens Wittrup Willumsen til næstformand er en følge af, at den tidligere formand for Billund Lufthavn, Bjarne Hansen, afgik ved døden i foråret. Den hidtidige næstformand, Clas Nylandsted Andersen, blev valgt til ny formand på selskabets generalforsamling den 16. maj, og dermed skulle der findes en ny næstformand.

”Fra aktionærerne er vi meget glade for, at Jens Wittrup Willumsen har accepteret at træde ind i bestyrelsen”, udtaler Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard. ”Jens har såvel de professionelle som de værdimæssige kompetencer, der kan fortsætte den gode udvikling af Vestdanmarks internationale lufthavn. Det er vigtigt for de otte ejerkommuner, at Billund Lufthavn fortsat kan sikre direkte adgang til verden til gavn for vestdanske virksomheder og borgere”, udtaler Arne Sigtenbjerggaard.

Jens Wittrup Willumsen er valgt på en ekstraordinær generalforsamling den 14. august 2013 og er indtrådt i bestyrelsesarbejdet i forbindelse med bestyrelsens møde den 26. august 2013.

 

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen

Næstformand Jens Wittrup Willumsen

Adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen