Timedrift på bussen fra Aarhus C til Billund Lufthavn

Lettere adgang til lufthavnen. Billund Lufthavn har netop indgået en aftale med Midttrafik, der bringer Aarhus tættere på Vestdanmarks internationale lufthavn.

15. juni 2015 09:30

 

Hver time vil der køre en bus fra henholdsvis Billund Lufthavn og Aarhus C. Timedriften bliver betjent af luksusbusser med comfortsæder og gratis internet, der gør turen attraktiv for såvel forretningsfolk som ferierejsende. Den nye ruteplan træder i kraft den 1. oktober 2015.

Halvdelen af de nye busser vil køre uden stop mellem Aarhus C og Billund Lufthavn, mens bussen fortsat vil køre via Skanderborg og Horsens ni gange om dagen. Alle busserne vil være tilpasset flytrafikken til og fra lufthavnen for at passagererne altid kan komme let ud i verden og hjem igen. Godt 15 procent af lufthavnens passagerer kommer fra Aarhus-området, og flere af dem har haft et klart ønske om bedre busforbindelser mellem Aarhus og Billund Lufthavn.

”Vi har lyttet til de mange henvendelser fra aarhusianerne om bedre og hurtigere busser og gjort det endnu lettere at komme ud i verden fra Billund. Med den nye aftale med Midttrafik kan vi nu tilbyde timedrift på forbindelsen mellem Aarhus og Billund med et konkurrencedygtigt og komfortabelt produkt”, siger Kjeld Zacho Jørgensen, lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn.

 

Rute med nye fordele

Lufthavnsbussen, som bærer navnet 912X, vil køre fra Aarhus Rutebilstation via Banegårdspladsen, så det er nemt at nå sit fly og skifte mellem bybusser, tog og lufthavnsbussen. Lufthavnen forventer, at timedriften på ruten vil tiltrække endnu flere aarhusianere, der kan se fordelen i rejsetiden på halvanden time, den fornuftige pris, ekstra plads til bagage, god siddekomfort, computerborde og gratis trådløs internet. Det nye tiltag er et af mange, der skal forbedre infrastrukturen omkring lufthavnen.

 

Forbedret infrastruktur

Vejene til Billund Lufthavn er de seneste år blevet udbygget, så rejsetiden fra Aarhus i bil er blevet afkortet og nu tager ca. en time. I 2019 vil passagererne desuden kunne se frem til tog, der kører direkte til terminalen.

“Vi arbejder hele tiden på at gøre det lettere for passagererne at komme til og fra lufthavnen og tilbyde vestdanskerne de bedste ruter ud i verden. Det er vores eksistensberettigelse,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

 

FLERE OPLYSNINGER

På midttrafik.dk kan du læse mere om den forbedret betjening og se køreplanen på ruten.

 

Fakta

Bussen vil afgå hver time fra Aarhus Rutebilstation via Aarhus Banegård.

Rejsetiden vil være en time og tredive minutter både for busserne, der kører uden stop og afgangene, der kører via Skanderborg og Horsens. 5 minutter fra Legoland

Billetprisen for voksne er 140 kroner Aarhus – Billund,

Horsens – Billund 80 kroner og Skanderborg – Billund 100 kroner.

Ni afgange vil køre direkte mellem Aarhuc C og Billund Lufthavn, ni afgange vil køre Aarhus C via Skanderborg og Horsens til Billund Lufthavn.