Toldfri spiritus til alle rejsende i Billund

Fra den 18. september kan alle passagerer i Billund Lufthavn nyde godt af toldfrihed på spiritus. Det betyder bl.a., at passagerer, der rejser mellem to EU-lande, kan spare op til 35 % på spiritus købt i lufthavnen.

17. september 2013 12:30

”Vi er glade for, at vi har fået tilladelse af SKAT til at sælge toldfri spiritus til alle passagerer. Det gør det meget enklere for passagererne, at de ikke mere skal tænke på hvilken hylde, de må købe fra. Vi må nu tilbyde hele vores store sortiment med de lave toldfrie priser til alle passagerer”, siger kommerciel chef i Billund Lufthavn, Jan Hessellund.

 

Lufthavnen afregner med SKAT

Lufthavnen skal fortsat betale afgifter af den spiritus, der sælges til rejsende indenfor EU, men den nye tilladelse giver mulighed for, at dette kan klares administrativt. I praksis sker det ved, at alle flasker sælges med banderole, hvorefter registrering af afgifter sker ved kassen i forbindelse med, at passageren fremviser sit boardingkort. Passageren bliver derfor slet ikke involveret i den transaktion, der er mellem lufthavnen og SKAT.

Der vil altså ikke længere være én afdeling med spiritus til dem, der rejser indenfor EU, og en anden afdeling til dem, der rejser udenfor EU. Alle må købe det hele! Også 1-liters flasker. Og det er til den lave, toldfrie pris.

 

Toldreglerne er de samme

Der er ikke ændret på toldreglerne. Rejsende indenfor EU må indføre 10 liter spiritus, mens der er undtagelser udenfor EU. Det hjælper sælgerne i lufthavnens butikker passagererne med at efterleve.

Rejsende indenfor EU kan fortsat købe varer, inkl. spiritus, og vente med at få dem udleveret, til de kommer hjem i ankomsthallen i Billund.

Reglerne for tobak er ikke ændret, så her er sortimentet fortsat delt i to.

 

Yderligere oplysninger hos:

Kommerciel chef Jan Hessellund