Czech Airlines åbner direkte ruter

Czech Airlines åbner direkte ruter fra Billund til Prag og Oslo. Stigende interesse fra Vestdanske ferierejsende og erhvervsliv betyder, at Czech Airlines til næste forår åbner en direkte flyforbindelse mellem Billund og den tjekkiske hovedstad Prag.

24. november 2014 15:30

 

Stigende interesse fra Vestdanske ferierejsende og erhvervsliv betyder, at Czech Airlines til næste forår åbner en direkte flyforbindelse mellem Billund og den tjekkiske hovedstad Prag. Det sker med fire ugentlige returflyvninger på tirsdage, torsdage, lørdage samt søndage. Første flyvning finder sted den 29. marts 2015.

Den nye rute korter rejsetiden fra Billund til Prag ned til næsten det halve, til blot 2 timer og 10 minutter, og samtidig får rejsende fra Billund også adgang til betydeligt lavere billetpriser end hidtil; Czech Airlines sælger billetter inkl. 23 kg bagage og gratis servering af snacks og drikkevarer til priser, der starter på kr. 779 (enkelt) og kr. 1.537 (retur). Priserne inkluderer naturligvis alle skatter og afgifter. ATR 42 flyet, som benyttes på den nye rute, rummer 48 passagerer, heraf 10 på business class. Czech Airlines vil, efter behov, opgradere ruten til det noget større ATR 72 fly, som kan medtage op til 64 passagerer.

På tirsdage, torsdage og lørdage flyver Czech Airlines OK 501 kl. 07.35 om morgenen, med ankomst til Vaclav Havel Airport i Prag kl. 09.45. Dermed er ruten både interessant for ferie- og forretningsrejsende, der får en fuld ankomstdag i den tjekkiske hovedstad, og for rejsende, der skal flyve videre; Ankomsttidspunktet til Prag er ideelt for videreforbindelse til en række destinationer i Central- og Østeuropa, ligesom den passer godt for rejsende med Czech Airlines videre til Seoul, Sydkorea.

Også hjemrejsemæssigt fra Prag er ruten planlagt til at imødekomme alle typer rejsendes behov. Med afrejse fra Vaclav Havel Airport kl 19.10 passer afrejsetidspunktet med ankommende forbindelsesfly, ligesom ferie- og forretningsrejsende har en fuld fag i byen, før de flyver retur til Billund.

På søndage flyves ruten som en aftenafgang til Prag med ankomst til Vaclav Havel Airport kl. 21.25, og søndagsafgangen ventes at have særlig interesse for forretningsrejsende, som på denne måde får en fuld arbejdsdag i den tjekkiske hovedstad om mandagen, og kan nå et aftenfly retur til Billund mandag aften med ankomst 21.20.

I forbindelse med åbningen af Billund-Prag ruten lancerer Czech Airlines samtidig en direkte forbindelse fra Billund til Oslo, der flyves mandag onsdag og fredag som aftenafgang med ankomst til Gardermoen lufthavn kl. 23.00. Rejsende fra Oslo til Billund kan flyve ned med Czech Airlines på tirsdage, torsdage og lørdage, med ankomst til Billund allerede kl. 07.15 om morgenen, og ruten til og fra Oslo er derfor ideel for forretningsrejsende mellem de to byer. Billetpriserne Billund-Oslo starter på kr. 679 (enkelt) og kr. 1.178 (retur), inkl. 23 kg bagage og servering af snacks og drikkevarer ombord.