Nyt lavprisselskab til Billund Lufthavn

Til sommer introducerer Wizz Air Gdansk som ny direkte destination fra Billund Lufthavn. Det nye samarbejde med Wizz Air er resultatet af en fokuseret indsats for at styrke Billund Lufthavns rutenetværk til Central- og Østeuropa.

15. januar 2015 09:30

Det nye samarbejde med Wizz Air er resultatet af en fokuseret indsats for at styrke Billund Lufthavns rutenetværk til Central- og Østeuropa, og den nye Gdansk-rute kommer til at supplere lufthavnens afgange til Riga, Vilnius, Budapest og Prag. Prisen på enkeltbilletter til Gdansk starter ved 70 kroner.

- Vi oplever en øget efterspørgsel på de attraktive ruter til Central- og Østeuropa og specielt Polen er et marked, der udviser stort potentiale. Derfor er vi naturligvis glade for at kunne præsentere Gdansk på destinationskortet. Vi håber, at det nye samarbejde bliver en succes, og at samarbejdet på sigt åbner op for endnu flere afgange og destinationer, fortæller Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

Wizz Air, som sidste år fløj med 15,8 millioner passagerer, er det største lavprisflyselskab i Central- og Østeuropa.

 

Nem adgang til Polen bliver populært

Daniel de Carvalho, Wizz Airs kommunikationschef, er også glad for, at selskabet nu bliver synligt i Billund Lufthavn:

- Vi er glade for at kunne tilføje Danmark til listen over de 38 lande, vi nu servicerer. Billund bliver hermed lufthavn nummer 108, som vi flyver til. Jeg er sikker på, at den nye rute bliver en gevinst, og med to ugentlige afgange bliver det nemt for både turister og forretningsrejsende at komme til og fra det smukke Gdansk, hvorfra der er nem adgang til hele Polen, siger Daniel de Carvalho.

 

Gevinst for erhvervslivet  

Hos Dansk-Polsk Handelskammer ser man store muligheder i den nye direkte rute.

- Det er virkelig godt, at der kommer flere flyforbindelser til Polen – nu fra Billund Lufthavn, som ligger godt for mange danske virksomheder. Polen er et stort land med gode muligheder for både dansk import og eksport. Og Polen er i de senere år blevet et vigtigt produktionsland for Danmark. Så gode flyforbindelser til Polen er med til at skabe værdi og vækst i Danmark. Tillykke til Wizz Air, og tillykke til dansk erhvervsliv, siger Eigil Rindorf, formand for Dansk-Polsk Handelskammer.

Den nye rute vil være til stor gavn for de cirka 30.000 polakker, der pt. bor eller arbejder i Vestdanmark, ligesom op imod 150 vestdanske virksomheder ejer virksomheder i Polen.

 

Fakta om den nye rute

  • Wizz Airs flåde består af 54 moderne Airbus A320 fly, som hver har plads til 180 passagerer.
  • Ruten flyves på mandage og fredage fra den 19. juni.
  • Enkeltbilletter fås fra kun 70 kroner.
  • Billetter kan købes på www.wizzair.com