Widerøe vild med Billund – åbner ny rute næste år

Julegaven fra Norges nationale regionale flyselskab er endnu flere fly fra Billund Lufthavn næste år.

14. december 2017 15:00

Fra skolesommerferiens start den 25. juni næste år åbner det norske regionale flyselskab Widerøe en ny direkte rute fra Billund til Bergen. Det betyder, at norske børnefamilier den kommende sommer får nemt ved at besøge LEGOLAND, og samtidig får vestdanskerne mulighed for at tage på et spændende city-break-ophold i Norges næststørste by, Bergen.

Ruten flyves 3 gange ugentligt, og flyveturen tager kun 1 time og 20 minutter.

”Vi er rigtig glade for Widerøes udmelding i dag. Vi ved, at norske turister sidste år genererede knap 300.000 overnatninger i LEGOLAND Billund Resort, og at dette tal er voksende. Widerøes rute vil gøre det endnu nemmere for de norske turister at besøge området. Lige nu benytter flertallet bil og færge for at komme til vores område, hvilket er en tur, der let kan tage 20 timer”, siger marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Flyets afgangstider er tilrettelagt således, at vestdanskere får gode muligheder for at besøge Bergen på en forlænget weekendtur. Bergen, som er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste, og de billedskønne norske fjorde er et stort trækplaster for mange danskere.

Afgangstiderne gør det ligeledes muligt at flyve fra Billund og samme dag stige på skibsruten ”Hurtigruten”, der også er kendt som ”Verdens smukkeste sørejse”. Hurtigrutens skibe sejler langs den norske vestkyst, hvor de anløber 35 fjorde og byer undervejs til Kirkenes, tæt på den norsk-russiske grænse.

”Vores nye rute til Billund giver nem adgang til Hurtigrutens afgange fra Bergen, men samtidig giver flytiderne også vestdanskerne mulighed for at flyve videre med vores fly fra Bergen til bl.a. Tromsø. Vores nye flyrute vil styrke forbindelsen mellem Vestdanmark og Vestlandet i Norge. Vi glæder os rigtig meget til at ønske vores nye rejsende velkommen ombord”, siger administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

Fakta:

  • Den nye rute starter den 25. juni 2018
  • Ruten flyves med Widerøes moderne Dash 8 Q400 fly med plads til 78 passagerer
  • Ruten flyves på mandage, onsdage og fredage, hvor der er afgang fra Bergen kl. 10.45, med ankomst i Billund kl. 12.05. Retur er der afgang fra Billund kl. 12.30, med ankomst i Bergen kl. 13.50.
  • Priser fra kr. 549,- one-way. Introprisen frem til den 17. december vil dog kun være kr. 449,- one-way, og billetter kan købes på www.wideroe.no
  • Billeder findes på: www.wideroe.no/om-wideroe/bildearkiv

Samtidig med ruten til Billund offentliggør Widerøe i dag også nye ruter fra Bergen til München, Hamburg og Gøteborg.