Graham's 1940 Single Harvest Tawny Port

Yderst eksklusiv portvinsnyhed. De første druer i denne årgang 1940 portvin blev plukket under 2. verdenskrig. Et samlerobjekt for den ultimative portvins-feinschmecker.

16. oktober 2019 15:30

 

Graham’s har siden slutningen af det 19. århundrede ikke alene været en af de største afskibere af portvin, men også en af de mest anerkendte. Deres mangeårige gode ry bliver nok en gang slået fast med deres Graham’s 1940 Single Harvest Tawny Port.

Portvinen hylder hele 3 generationer af Master Blenders, der har bidraget til dens langvarige lagring i Graham’s kældre. I løbet af otte årtier har generationer af Master Blenders sat deres præg på denne ekstraordinære 1940 Harvest Tawny Port. Da de første druer i denne Single Harvest portvin blev plukket i den fredelige Douro-dal i september 1940, rasede Slaget om Storbritannien, og London blev bombet på daglig basis. Charles Symington, Graham’s Master Blender, har valgt to af de få resterende fade fra Graham’s 1940 Tawny Port til denne unikke udgivelse.

Portvinens dybe orange-brune farve afspejler de næsten firs års lagring på fad. Ligeledes er der komplekse aromaer af karamel, pralinechokolade, rørsukker og kaffe, der understøttes af en bemærkelsesværdig friskhed. I smagen er den cremet og intens med en lang eftersmag, der præges af valnødder, citrus og honning, mens der samtidig også er noter af te og tobak.

En portvin der hverken findes bedre eller ældre. Et sandt samlerobjekt for den ultimative portvins-feinschmecker og som nu kan købes både i Billund Lufthavns Tax Free butik og webshop. Ved køb af mere end én flaske er prisen 9.000 DKK pr. stk.

 

Se produkt