Graham's 1994 Single Harvest Tawny Port

Cremet og fyldig portvin fra et af de absolut bedste portvinsår i det forrige århundrede.

20. september 2018 08:45
Graham’s 1994 Single Harvest Tawny

 

Graham’s 1994 Single Harvest Tawny Port er et blend af 19 fade fra årgang 1994. En årgang som var et fænomenalt portvinsår. Nogle vil mene, det var det bedste år for portvinsproduktion i det forrige århundrede. Graham’s ejes og drives af Symington-familien, og de 19 fade her er udvalgt af Charles Symington. Charles var i 1994 i lære som smager, blender og winemaker i familievirksomheden. Serien fra denne periode har derfor fået mærkatet ”The Apprentice”, som reference til den unge Charles. Det er meget typisk for Graham’s at koble historie og personer til gamle Single Harvest-udgivelser.

For at en portvin kan få betegnelsen Single Harvest kræves det, at vinen har lagret mindst 7 år på træfade. Graham’s gemmer dog disse udvalgte fade meget længere, og ved frigivelse er Graham’s Single Harvest Tawnies sjældent yngre end 20 år – og ofte meget ældre.

Den lange fadlagring giver denne Tawny Port en utrolig dyb ravbrun farve og en duft af orientalske krydderier, honning, nødder og figner. En fyldig og cremet portvin med smagsnuancer af friske mørke bær, bergamotte og appelsinskal samt en helt utrolig delikat og dvælende eftersmag af ristet kaffe og karamel.

Graham’s 1994 Single Harvest Tawny Port er nu tilgængelig i Taxfree-butikken i Billund Airport og online her i webshoppen.

 

Se produkt