Graham's Ne Oublie

Så kan vi i Taxfree tilbyde den ultimative portvinsoplevelse! Er du portvinsentusiast udover det sædvanlige, er denne portvin lige noget for dig. Lagt på fad i 1882 og kun 656 flasker lavet.

1. december 2020 11:30

 

Graham's Ne Oublie blev lagt på fade helt tilbage i 1882, da grundlæggeren Andrew James Symington ankom til Portugal og var med til at grundlægge W. & J. Graham's. Samme år som fodboldklubben Tottenham Hotspurs blev grundlagt, naturforskeren Charles Darwin døde og første Labor Day blev afholdt i USA. Denne verdensklasse portvin er dermed mere end 132 år gammel!

Tilbage i 1882 blev der, blandt tusinder tønder af portvin, udvalgt tre som bliver brugt til Ne Oublie. Af disse tre fade har familien besluttet at bruge én af dem til at tappe på flaske. De resterende to fade er forbeholdt den næste generation af Symington-familien og vil forblive uforstyrret i mindst et årti endnu. Derfor findes der kun 656 flasker af Graham's Ne Oublie. Navnet 'Ne Oublie' er faktisk familiens eget motto og betyder 'glem ikke' på fransk.

Frugten fra Douro-dalen i den sene del af det nittende århundrede er blødgjort i over 130 år, først i de vilde bjerge i Douro, derefter i tempereret maritimt klima ved Portugals nordlige atlanterhavskyst. Ne Oublie portvin er blevet passet gennem generationer af Winemakers og Cellar Masters hos Graham's. Den viden, der kræves for at passe denne noget nær antikke portvin, er blevet givet videre fra far til søn gennem fire generationer. Portvine med så høj en alder modnes nemlig idiosynkratisk og kun en dyb viden om dens karakter kan sikre, at den fortsætter ind i en perfekt afbalanceret alderdom.

           

Selve karaflen Ne Oublie kommer i, er lidt af et kunstværk. Hver af de 656 nummereret karafler kommer i håndlavet krystalglas produceret af den verdenskendte portugisiske glasproducent Atlantis. Sølvkraven på flaskens hals kommer fra Penicuik, en lille by nær Edinburgh, og er lavet af de skotske sølvsmede Hayward & Stott, der er kendt for noget af det fineste og reneste håndværk i verden. Ne Oublies æske er desuden lavet ved hjælp af kalvelæder og håndværk fra Smythson of Bond Street, der har mere end 125 års erfaring inden for faget. 

Oplev denne unikke portvin og dens helt speciel æske, næste gang du rejser via Billund Airport. Kan ikke købes online her i webshoppen, men kun i Billund Airports fysiske Taxfree butik, hvor du finder den i portvinsafdelingen i et stilfuldt glaskammer.