Malfy Gin

Italiensk Premium Gin, der afspejler den gode italienske smag på bedste vis. 4 Varianter som alle er værd at prøve.

26. oktober 2018 12:00
Malfy Gin

 

Taxfree-butikken i Billund Airport har fået Malfy Gin på hylderne. Italienske Malfy er en af tidens absolut mest trendy gin. Den produceres af Torino Distilleria, der drives af Vergnano-familien. Familien har produceret spiritus i mere end 100 år ved brug af traditionelle teknikker og italienske ingredienser. Området er Piemonte - en region i Norditalien med stolte traditioner inden for produktion af vin, vermouth, bitterlikører og anden spiritus.

 

Gin stammer fra Italien

Man mener, at gin faktisk er opfundet i Italien. Selvom gin er meget populær hos briterne, er gin ikke engelsk. Briternes gin kommer snarere af den hollandske drik genever. Genever var dog ikke den første drik på enebær – første stadie kom fra Italien. I en samling bøger fra ca. år 1055 under navnet ”Compendium Salernita” findes en opskrift på Tonic-vin tilsat enebær. Det er den første kendte henvisning til det vi kender som ”gin”.

 

 

Det antages, at munke i byen Salerno, hvor Amalfy-kysten starter, i det 11. århundrede blandede enebær og andre lokale ingredienser for at lave deres egen spiritus. Man har længe brugt enebær medicinalt, og enebærtræer hører naturligt hjemme i Italien.

 

Malfy – en Premium Gin

Malfy er en Premium Gin, der afspejler den gode italienske smag på fornemste vis. Skal det være italiensk gin - så skal det være MALFY GIN. Den unikke Malfy-flaske er dekoreret ved hjælp af traditionel italiensk glasdesignteknik, og proppen er af ægte italiensk egetræ. G.Q.D.I. står for ”Gin di qualità distillato in Italia”. Det er et stempel og garanti for kvalitet og oprindelse.

Teksten nederst på forsideetikken ”Con acqua del Monviso” betyder: Med rent kildevand fra Monviso-bjerget. Bjerget kan ses fra destilleriet, og det er den højeste naturlige kilde i Europa. Et andet lille fun fact er, at Monviso-bjerget er det bjerg, vi kender fra indledningen til Paramount Pictures filmene.

 

 

Alle Malfy-varianterne er elegante og letdrikkelige. De falder helt i tråd med italienernes aperitivo-traditioner. En slurk af Malfy Gin fanger det perfekte gin-øjeblik – at sidde på en solrig terrasse og nyde udsigten. ”Dolce far niente”, den søde kunst at lave ingenting.

 

Fire varianter af Malfy i Billund Airport

I Billund Airport har vi fire varianter af Malfy Gin.

 

Malfy Originale

Malfy Gin Originale er den originale Malfy-gin med italienske enebær, koriander og fem andre urter og frugter fra planteriget. En klassisk gin med et Italiensk twist. Malfy Gin Originale er perfekt til cocktails.

 

 

Malfy Con Limone

Malfy Gin con Limone er sprængfyldt med lækre friske citrusnoter. Den er destilleret med citroner fra Sicilien og Amalfi. En opkvikkende ren gin, som udover citrus har noter af pink grapefrugt, appelsinskal, cassia, koriander og lakrids. Fantastisk i en G&T, Dry Martini eller Negroni.

 

 

Malfy Con Arancia

Malfy Gin con Arancia, frisk italiensk gin med sicilianske blodappelsiner som nøgleingrediens. Blodappelsinerne høstes i november, hvor de kølige middelhavsnætter giver den dybe røde farve. En forfriskende tør appelsingin med en afdæmpet enebærsmag.

 

 

Malfy Gin Rosa

Malfy Gin Rosa har lækre noter af pink grapefrugt og rabarber. Den klassiske enebærsmag træder lidt i baggrunden for sødmen fra rabarberen og grapefrugten. En frisk og anderledes ginoplevelse, som er mere sød end traditionel gin.

 

 

Se produkter