Patrón Tequila

Ultra-premium tequila lavet på 100% ren blå agave. Nu tilgængelig i Billund Airport.

18. juli 2018 14:30

 

Taxfree-butikken i Billund Airport har fået Patrón Tequila på hylderne. Patrón er verdens første ultra-premium tequila. Den blev oprindeligt fremstillet af et af de ældste destillerier i Mexico, Casa 7 Leguas. I 1989 købte John Paul DeJoria, medstifteren af Paul Mitchell hårprodukter, og iværksætteren Martin Crowley rettighederne til brandet. De havde en klar mission – at skabe verdens bedste tequila. De etablerede The Patrón Spirits Company, som hurtigt blev blandt de førende producenter af luksustequila på verdensplan. I april 2018 blev Patrón Tequila opkøbt af Bacardi for 5.1 milliarder dollars. Al produktion foregår dog som den altid har gjort efter gamle stolte traditioner i delstaten Jalisco, Mexico.

 

100% ren blå agave

Patrón Tequila er lavet på 100% ren blå agave fra det mexicanske højland. Mange af de tequilamærker vi normal kender herhjemme er ofte mixto tequilas. Dvs. tequila der er blandet op med andre plantesafter - f.eks. fra sukkerrør, da det er billigere at fremstille. Ren tequila lavet udelukkende med agave har som regel teksten ”100% agave” på flasken. Hold øje med det hvis du søger kvalitetstequila, der kan nydes rent eller i cocktails, og ikke kun skal slynges ned som en lynhurtig party-booster.

 

Fremstilling af Patrón Tequila

Fremstillingen af Patrón tequila foregår på gammeldags manér. Filosofien er, at man via det gamle håndværk i højere grad kan styre den lange og omhyggelige proces, der er med til at sikre tequila i absolut verdensklasse.
Patrón Tequila er som nævnt lavet på 100% ren blå agave. Agaveplanter er flerårige urteagtige planter, der vokser i tropiske og subtropiske områder. Blå agaveplanter modner langsomt. Der går mellem 8-12 år før Patróns Jimadors kan høste planterne.

 

Der findes mere end 300 agavesorter, men kun blå agave (Agave Tequilana Weber Azul), som dyrkes primært i staten Jalisco i Mexico, anvendes til tequila.

 

De bedste planter med det højeste sukkerindhold udvælges omhyggeligt, og der anvendes et skarpt værktøj kaldet en Coa til at fjerne bladene og komme ind til plantens hjerte, piñaen. Høstede piñas vejer normalt mellem 40-90 kg. Med håndkraft hakkes de midtover og dampbages i små murstensovne for at blødgøre kernen. Derefter knuses de via en ældgammel metode under en 2 tons tung vulkansk Tahona-sten samt en rullemølle for at presse juicen ud af fibrene. Blandingen fermenteres, destilleres i kobberkedler og i nogle tilfælde lagres den i håndlavede tønder. Min. 2 måneder for Patrón Reposado og helt op til 7 år for Añejo 7 Años, den ældste tequila.

Alt dette foregår på den mexicanske højslette i Jalisco-provinsen.

 

Flasken

Flasken i sig selv er et ekstraordinært stykke håndværk. Dygtige mexicanske glasmagere fremstiller flaskerne af genbrugsglas én for én efter gamle traditioner. Herefter nummereres de individuelt i hånden. Proppen fremstilles bæredygtigt af korktræer fra Lissabon i Portugal. Ikke to flasker er ens.

 

Patrón Tequila i Billund Airport

Billund Airport har fået 4 flasker hjem, der på bedste vis repræsenterer det brede spektrum af smagsnuancer, som Patrón Tequila tilbyder. De er alle lavet på ren blå agave, men er destilleret, lagret og blended forskelligt.

 

 

Patrón Silver er blandt verdens bedste blanco tequilaer. Silver versionen her er ikke fadlagret, og har derfor ikke smag deraf. Den har en fantastisk elegant smag af frisk agave med lette krydrede pebernoter som finish. Kan nemt drikkes rent, men fungerer også exceptionelt godt i mixed drinks og cocktails, hvor dens underspillede friske smag giver drinken det sidste pift.

I Billund Airport har vi været så heldige at sikre os Limited Edition eksemplarer af Patrón Silver kaldet 2018 Mexican Heritage Tin. Den kommer i en speciel kasse designet af den mexicanske kunstner Joel Berrelleza og er præget af farverige traditionelle mexicanske elementer.

 

 

 

Patrón Resposado er krydret og sød på samme tid. Reposado er fadlagret på egetræstønder i min. 2 måneder, hvilket giver en flot gylden farve og en blød og kompleks smag. Noter af frisk agave, egetræ, citrus og honning med en let krydret finish. Den balancerer på smukkeste vis det bedste fra Silver og Añejo. En kvalitetstequila der nemt kan nydes rent, men som også er velegnet i premium cocktails.

 

 

 

Patrón Añejo er en delikat blanding af unikke fadlagrede tequilaer, som alle er modnet i min. 1 år på franske egetræsfade. Den har en fyldig og blød smag med krydrede noter af rosiner, karamel, vanilje og egetræ. Er yderst velegnet til at nyde rent. Patrón Añejo tilbyder smagsoplevelser udover det sædvanlige i dens kategori.

 

 

Patrón Gran Platinum er en ultra premium tequila til feinschmeckere. Fremstillet af den bedste agave, destilleret 3 gange og derefter lagret til perfektion på egetræsfade. Dette er en af de mest afbalancerede og bløde tequilaer nogensinde produceret. Agaveplanterne er individuelt udvalgt her. Hver flaske er omsvøbt af fløjl og kommer i en håndlavet trækasse af ahorn. Som med hver flaske er hver kasse et håndlavet stykke kunst, der ligeledes er signeret og nummereret.

 

Se produkter