Stauning Whisky Rye

Dansk whisky af fineste kvalitet. Lavet efter stolte gamle håndværkstraditioner.

28. december 2018 11:30
Stauning Rye Whisky

 

Stauning Whisky er et lille lokalt destilleri placeret nær den danske vestkyst, 10 min. fra landsbyen Stauning. Området emmer af autencitet og lokalsamfundets historie afspejles dybt i denne whisky, hvor hver enkelt proces i fremstillingen sker på destilleriet. Produktionen er kompromisløs og lavet efter stolte gamle håndværkstraditioner. Der destilleres bl.a. på små kobber pot stills, som opvarmes over åben ild.

I Billund Airport har vi fået Stauning Rye på hylderne. Stauning Rye er en Straight Rye Whisky, der indeholder 70% maltet rug og 30% maltet byg. Maltet rug er svært at håndtere, og derfor er det ikke almindeligt at malte rug ved fremstilling af whisky. En udfordring som Stauning Whisky har taget op – og som de er lykkedes med. Rug og byg er gulvmaltet, hvilket giver en utrolig god smag og en skøn duft af friskbagt rugbrød.

Whiskyen virker ældre end alderen antyder. Den er lagret på amerikanske fade af hvid-eg, hvilket har givet en masse farve og smag fra fadet. Resultatet er en varm men samtidig frisk whisky, som er fyldig og krydret.

En dansk whisky af fineste kvalitet og i begrænset oplag. Stauning Rye kan nu købes online her i webshoppen og i Billund Airports Taxfree-butik.

 

Se produkt