EN TRYG START PÅ REJSEN

Sådan kommer du trygt gennem lufthavnen

Tryghed er og har altid været nøglebegrebet i Billund Lufthavn, hvor vi altid stræber efter den gode rejseoplevelse og din tryghed. Hos os kan du være rolig og afslappet omkring, at andre beskytter og værner om dig og din sikkerhed. Det har end ikke COVID-19 kunne sætte en stopper for.

Billund Lufthavn er et trygt sted at rejse fra. Vi følger myndighedernes anvisninger for at minimere smittefaren, men vi brug for, at du også tager medansvar.

Retningslinjer som passager – følg anvisningerne   

Når du rejser gennem lufthavnen, er der en række retningslinjer, du skal være opmærksom på at overholde. Disse er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og er således gældende for alle europæiske lufthavne. Der kan dog være forskel på retningslinjerne i andre lufthavne, og vi opfordrer derfor til, at du søger information om din ankomstlufthavn på deres hjemmeside.

I Billund Lufthavn er det vigtigt, at du følger disse retningslinjer:

 • Check-in online: vi anbefaler at foretage online check-in. Det kan du gøre nemt her.
 • Kom i god tid: ankom til lufthavnen i god tid, så du er forberedt på eventuel ekstra ventetid.
 • Sig farvel og velkommen uden for terminalen: vi elsker at tage del i de lykkelige scener, der normalvis udspiller sig i velkomstområdet, men må lige nu bede om at velkomst- såvel som afskedsdelen tages enten derhjemme, i bilen eller uden for terminalen.
 • Bær mundbind: Fra den 15. juni 2020 er det et krav, at alle der befinder sig i lufthavnen bærer mundbind – det gælder altså både rejsende, personale og alle, der ellers måtte have en grund til at være i lufthavnen. Husk og medbring mundbind til hele din rejse (sundhedsmyndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time). Mundbind kan desuden købes hos Café Square i lufthavnen mellem afgangs- og velkomstområdet.
 • Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit: der er dispensere med håndsprit tilgængelige gennem hele lufthavnen. Det er desuden tilladt at medbringe håndsprit på mere end 100 ml. gennem security.
 • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
 • Hold afstand: Tag hensyn til andre passagerer og hold afstand på 1 meter.
 • Tegn på sygdom: hvis du føler dig syg anbefaler vi, du søger egen læge inden du tager i lufthavnen. 


I lufthavnen vil der være skilte og klistermærker som guider dig, så du nemt kan følge retningslinjerne.

Alle anbefalinger er med til at give dig den tryghed, der er med til at værne om dig selv og andre.

Hjælp os med at holde trygheden vedlige i Billund Lufthavn.

Se vores film og bliv klar til din næste rejse

Vi har lavet 4 korte videoer der guider og forbereder dig på de forandringer du vil møde i lufthavnen, for at sikre en tryg start på rejsen.

Det skal du vide inden afrejse fra Billund Lufthavn

Læs vores guides, se vores film – og få en tryg start på din rejse.

Vi har samlet de ofte stillede spørgsmål herunder, som måske kan spare dig lidt tid i telefonen til vores telefonservice.

Planlæg rejsen

Hvordan skal jeg checke ind? Kan jeg overhovedet checke ind fysisk i lufthavnen?

 • For at minimere smittespredningen opfordrer vi alle passagerer til at checke ind online før ankomst til lufthavnen, såfremt dette er muligt. Check-in online her.
 • Der kan ikke foretages online check-in på alle flyvninger på bll.dk. Prøv evt. at gå til flyselskabets egen hjemmeside under online check-in.
 • Har du ikke mulighed for at checke ind online, vil der være mulighed for at checke ind fysisk ved check-in skrankerne eller ved self-service automaterne.

Indrejseregler til destinationen

Inden du tager afsted på ferie, er det vigtigt, at du undersøger, om det land du rejser til har restriktioner eller krav i forbindelse med din indrejse. Du vil på Udenrigsministeriets hjemmeside kunne se opdaterede rejsevejledninger, herunder lokale restriktioner. Det er vigtigt, at du vælger det land, du rejser til og herefter linket fra den danske ambassade i det respektive land. Start på linket her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Indrejseregler til Danmark

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af, om dit bopælsland er åbent eller i karantæne. Start derfor med at tjekke om dit land er åbent eller i karantæne her: ttps://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/rejser-ind-i-danmark

Parkering i lufthavnen

Hvis du har bestilt parkering online, kan du parkere kontaktløst i lufthavnen

Book din parkering på forhånd ved brug af nummerplade. Du tjekker ind ved nummerplade scan og bruger den billet, du får printet ud ved udkørsel. Du skal derfor ikke bruge tid på at finde en parkeringsautomat.
Bookinger, der er foretaget før 4. marts 2020, skal stadig benytte den tilsendte QR-kode.

Kan jeg få pengene tilbage, hvis mine ferieplaner ændrer sig?

Ja, vi tilbyder gratis annullering af din reservation af parkering indtil 24 timer før påført ankomsttid.

Hvem har adgang til terminalen?

Det er i øjeblikket kun personale, myndigheder, passagerer og andre med anerkendelsesværdigt formål, der har adgang til terminalen. Så tag afsked eller tag imod udenfor terminalen.

Værnemidler

Er det et krav at bære mundbind i Billund Lufthavn?

 • Ja, Billund Lufthavn følger de europæiske retningslinjer for en sikker rejse. Der skal alle bære mundbind eller visir i terminalen både før afrejse og efter ankomst for at minimere smittespredning for både egen og andres skyld. Uanset dit formål i terminalen, skal du have mundbind eller vesir på. Hvis du ikke har det, bliver du henvist til nærmeste sted, hvor du kan købe det.
 • Børn under 6 år er fritaget af denne regel.

Er det muligt at købe mundbind i Billund Lufthavn?

Du kan købe mundbind i Café Square, som er placeret mellem afgangs- og ankomsthallen. Derudover kan de købes i automaten i ankomsthallen. Du kan også købe ekstra mundbind i TaxFree efter sikkerhedskontrollen til din rejse.

Hvilke særlige krav er der til de mundbind, jeg skal bære i Billund Lufthavns terminal?

 • Det skal være godkendte mundbind, der er fabriksfremstillet.
 • Det er ikke lovligt at anvende fx hjemmelavede (syet og strikkede) mundbind, da de ikke er godkendte til formålet.
 • De mundbind, der sælges i Billund Lufthavn, er godkendte.

Hvad sker der, hvis jeg ikke bærer mundbind, når jeg ankommer til Billund Lufthavn?

 • Så vil du blive kontaktet af lufthavnspersonalet, der vil guide dig hen til Café Square, hvor du kan købe et mundbind.
 • Billund Lufthavn sørger for, at det er muligt at købe mundbind ved ankomst til lufthavnen.

Må jeg tage mit mundbind af, når jeg bliver kørt i bus fra fly til terminal og omvendt?

Du skal beholde dit mundbind på i busserne. Vær opmærksom på retningslinjerne hos flyselskabet og i den lufthavn, du lander i.

Må jeg have håndsprit med gennem sikkerhedskontrollen?

 • Som en særlig regel under nuværende sundhedskrise må medbringe håndsprit i beholdere større end de 100 ml, der normalt er begrænsningen for væske, der skal gennem security.
 • Vi har opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen og rundt i lufthavnen, så du har mulighed for at spritte hænder uanset, hvor du er i lufthavnen.
 • Foruden håndsprit er der ingen ændringer i forhold til, hvad du må have med igennem sikkerhedskontrollen. For øvrige væsker må du medbringe én pose med max 1 liter i, der skal være fordelt i beholdere med op til 100 ml i hver.

Helbred

Må jeg flyve fra Billund Lufthavn, hvis jeg føler mig syg?

Nej. Er du syg med symptomer på covid-19, må du ikke rejse fra Billund Lufthavn. Vi henviser dig til at blive hjemme, følge myndighedernes anvisninger og kontakte egen læge via telefon.

Får jeg målt min temperatur ved ankomst til Billund Lufthavn?

Nej, du vil ikke få målt din temperatur, når du ankommer til Billund Lufthavn. Der kan dog være nogle flyselskaber, der tager temperaturen på passagerer. Ved spørgsmål til dette bedes du rette henvendelse til dit flyselskab.

Tiltag og regler i lufthavnen

Hvad gør Billund Lufthavn for at minimere smitterisikoen?

 • Vi har fokus på at skabe afstand i køerne og øget informationsniveauet til alle passagerer om at holde afstand til andre rejsende, så vi undgår store forsamlinger.
 • Vi skal holde en social distance på 1,5 meter, derfor har vi placeret afstandsmarkører på gulvet alle de steder, hvor der ofte opstår kødannelser.
 • Vi har opdelt de dobbeltrettede gangarealer således, at du går i modsatte side end dem, der går imod dig.
 • Alle skal bære mundbind eller visir i terminalen.
 • For at sikre den gode hygiejne har lufthavnens rengøringsteam øget rengøringsniveauet og desinficerer alle flader med fysisk berøring. Det er eksempelvis på håndtag, rulletrapper, bakker i security og bagage og meget mere.
 • Vi har opsat spritdispensere i hele lufthavnen.
 • Al personale bærer masker, visir og/eller sidder bag plexi-skærme.

Hvilke værnemidler benytter lufthavnspersonalet?

Der stilles krav til, at der bæres værnemidler i både danske og udenlandske lufthavne samt ombord på flyet. Dette gælder passagerer såvel som personale. Du vil derfor opleve, at personalet bærer enten visir eller ansigtsmasker, mens de andre steder vil være afskærmet bag plexiglas.

Hvor finder jeg håndsprit i Billund Lufthavn?

Der er sat spritdispensere op i hele lufthavnen, så du har mulighed for at spritte dine hænder uanset, hvor du er i lufthavnen.

Hvordan sikrer lufthavnen, at der bliver holdt den rette afstand til andre mennesker i lufthavnen?

 • Vi har i Billund Lufthavn sat afstandsmarkører på gulve og afskærmningen op på de steder, hvor der er naturlige kødannelser. Det gælder fx ved check-in pulte og ved billetkontoret.
 • Alle i Billund Lufthavn skal holde minimum 1,5 meters afstand til øvrige passagerer og lufthavnens personale.
 • Personalet i lufthavnen hjælper til med at sikre, at der holdes den rette afstand.

Håndbagage og væsker

Er der ændrede regler for håndbagage og væske?

 • Håndsprit på over 100 ml er tilladt. Bemærk dog at på lige fod med reglerne for flydende medicin: Mængden må ikke overstige, hvad du har behov for under flyrejsen.
 • Der kan være begrænsninger på antal tilladte stykker håndbagage. Tjek specifikke regler for håndbagage hos det flyselskab, du har købt din rejse ved.

COVID-19 test og sygdom

Skal jeg testes for Covid-19 for at komme ind i lufthavnen eller have en negativ test med?

Nej, du skal hverken testes eller have dokumentation for en Covid-19 test for at komme ind i Billund Lufthavn. Bemærk at der dog kan være andre lufthavne eller destinationer, der kræver dette. Kontakt her den pågældende lufthavn og tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg pludselig føler mig syg, mens jeg er i lufthavnen?

Bliver du syg, mens du befinder dig i Billund Lufthavn eller på flyet, skal du henvende dig til personalet i lufthavnen eller flypersonalet, og følg myndighedernes anvisninger om selvisolation og test.

Restauranter og shopping

Hvilke restauranter og butikker er åbne igen?

Alle Restauranter og butikker er åbne igen. Vær opmærksom på, at der kan være varierende åbningstider.

Hvilke services er lukkede?

Vores rygebokse er åbne, men med begrænset kapacitet. Følg skiltene. Legeområder og massagestole er ligeledes midlertidig lukket.

Må jeg fjerne mit mundbind for at spise og drikke?

 • Når du sidder ned på et spisested i lufthavnen eller ved en gate, må du gerne fjerne dit mundbind for at spise og drikke.
 • Det er vigtigt, at indtagelsen af mad og drikke sker siddende. Du må altså ikke fjerne dit mundbind for fx at drikke en kop kaffe, mens du går rundt i lufthavnen.
 • Mundbind skal påføres igen, så snart du er færdig med at spise og drikke. Dette gælder også selvom, du stadig sidder ned på det samme sted.

Kontaktløse services

Hvilke kontaktløse services kan jeg benytte mig af i Billund Lufthavn?

Billund Lufthavn tilbyder en lang række kontaktløse selvbetjeningsfunktioner og services som mindsker smittespredningen.

Udskriv selv dit bagagetag

Har du dit boardingkort printet eller på din telefon, kan du selv udskrive dit bagagetag til din kuffert ved vores self-service bag drop i check-in.

Self-service boarding

Kom igennem boarding kontaktløs ved at benytte dig af selvbetjenings-scan af boardingkort til boarding.

Kontaktløs betaling

I mange af vores restauranter, butikker og kiosk er det muligt at betale kontaktløst.

Når du lander i lufthavnen

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lander i Billund Lufthavn?

 • Bær mundbind eller visir indtil, du har forladt terminalen.
 • Vask hænder eller brug håndsprit.
 • Respektér afstanden ved bagageudlevering. Stå på afstand til bagagebåndet og vent på, at din bagage kommer. Afhent den, og gå tilbage til dine rejsevenner igen.
 • Aftal mødested med familie/venner udenfor terminalen.

Symptomer på COVID-19

Kontakt personalet i lufthavnen og følg myndighederne anvisninger om selvisolation og test.

Transport fra lufthavnen

Må familie/venner hente mig i Billund Lufthavn?

For at undgå smitterisikoen af COVID-19 ønsker vi at minimere antallet af mennesker i vores terminal. Vi henviser derfor til, at man byder de hjemrejsende velkommen udenfor terminalen, ved bilen eller derhjemme.

Kan jeg komme hjem fra lufthavnen med offentlig transport?

Der er gode muligheder for at komme hjem med offentlig transport. Billund Lufthavn betjenes af et stort antal offentlige busser. Se mulighederne her

Sygdom efter rejsen

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg pludselig føler mig syg, mens jeg er i lufthavnen?

Bliver du syg, mens du befinder dig i Billund Lufthavn, skal du henvende dig til personalet i lufthavnen og følge myndighedernes anvisninger om selvisolation og test.

COVID-19 teststation

Hvordan fungerer det?

 • Testen er en smittetest, og resultatet giver et øjebliksbillede af, om du er smittet. Det er ikke en antistoftest.
 • Testen tager 10 sekunder at lave og laves ved en podning i halsen med en lang vatpind.
 • Testen er frivillig og gratis, og den udføres af fagligt personale fra Region Syddanmark.
 • Man må kun møde op på stationen, hvis man er rask. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge.
 • Du får svar på testen i løbet af 72 timer på Sundhed.dk
 • Udenlandske rejsende får svar via sms, hvis den er positiv.
 • Testen tages på alle over 11 år.

Hvor er teststationen opsat, og hvad er åbningstiderne?

 • Teststationen er placeret i terminalen ved siden af Steffs Place i ankomsthallen.
 • Åbningstider for teststationen kan ændre sig fra uge til uge, men de gældende åbningstider er kan du se her.

Hvordan får jeg svar på min test, og hvor hurtigt får jeg det?

Du får svar på din test på sundhed.dk inden for 72 timer.

Hvem kan benytte teststationen?

 • Teststationen i Billund Lufthavn er et frivilligt tilbud til alle rejsende, som ønsker at blive testet for Covid-19.
 • Testen må udføres på alle over 11 år.

Yderligere information vedrørende din rejse

Udover retningslinjerne kommer her yderligere information, som kan forberede dig på både din afrejse og hjemkomst:  

 • Tvivl om en booket rejse: er der tvivl om, hvorvidt du kan komme af sted på din rejse eller ej, skal du kontakte dit flyselskab eller rejsebureau for mere information
 • Tvivl om rejsemuligheder: er du i tvivl om, hvilke lande, det anbefales at rejse til, kan du holde dig opdateret på rejsevejledningerne på Udenrigsministeriets hjemmesideHer finder du også yderligere information om retningslinjer i specifikke lande.
 • Anvisninger hos flyselskab: hold dig orienteret om anvisningerne hos det flyselskab, du skal rejse med. F.eks. vil du hos nogle flyselskaber opleve at få foretaget temperaturmålinger inden ombordstigning. Se det pågældende flyselskabs hjemmeside.
 • Klapvogne og kørestole: der er begrænset kapacitet på klapvogne og kørestole til fri afbenyttelse i lufthavnen.
 • Forbered dig på din ankomstdestination: hold dig orienteret om hvilke retningslinjer, der er på den destination, du lander – både i forhold til selve lufthavnen samt landet. Dette kan du gøre hos ambassaden eller lignende. 

Du kan se mere om, hvilke foranstaltninger og ændringer, der er sket i Billund Lufthavn efter Covid-19’s indpas.