Verden er åben for forretningsrejsende

Rejseråd og mulighed for COVID-19 lyntest

Verden er og har været åben for forretningsrejser længe, da de anses som rejser med et anerkendelsesværdigt formål. De forretningsrejsende er således undtaget for karantænereglerne, som de ferierejsende er underlagt.

Der er dog mange arbejdspladser, der kræver en coronatest, og flere rejsende finder også tryghed i at kunne tage hjem til familien med en negativ test i bagagen. I Billund Lufthavn kan du booke en tid til en lyntest, og du kan blive testet i Region Syddanmarks teststation.

4 Gode råd til forretningsrejsende

Orientér dig om restriktionerne på din slutdestination og i eventuelle transitlande, da forretningsrejsende kan være underlagt andre restriktioner end de generelle rejserestriktioner i et land. Det kan bl.a. være en betingelse for karantænefri indrejse for forretningsrejsende, at man kan fremvise en negativ COVID-19 test.

Tilmeld dig danskerlisten for at få information direkte fra Udenrigsministeriet.

Lad dig lynteste i Billund Lufthavn. Her kan du booke tid til en lyntest og få svar på 15 minutter, så du hurtigt kan komme tilbage på kontoret. Du kan også blive testet i Region Syddanmarks teststation i Billund Lufthavn.

Følg sundhedsmyndighedernes anvisninger om god håndhygiejne, afstand og undgå håndtryk og kram. Sundhedsstyrelsens generelle råd er de samme i udlandet som i Danmark.

Læs mere om COVID-19 test i Billund Lufthavn

Find flere gode råd til forretningsrejsende på Udenrigsministeriets hjemmeside her.