Handicappedes rettigheder

Handicappedes/bevægelseshæmmedes rettigheder

Den rejsendes rettigheder

Som handicappet/bevægelseshæmmet person har du samme rettigheder på flyrejser, som alle andre passagerer.

 

Gør opmærksom på behov ved bestilling af flybillet

For at opnå samme rettigheder, skal du give luftfartsselskabet besked, når du ønsker assistance gennem lufthavnen og under flyvningen.

Dette skal gøres allerede, når du køber flybilletten. Luftfartsselskabet giver automatisk besked til lufthavnen om assistancebehovet.

Når assistancen er bestilt ved flyselskabet, er det ikke nødvendigt at give besked til lufthavnen. Så hjælper lufthavnspersonalet automatisk med check in af både bagage og udstyr, samt finder en kørestol hvis dette er ønsket. Der aftales desuden hvordan ombord stigningen skal foregå alt efter assistancebehovet. Hjemrejsen er der ligeledes taget hånd om, så snart flyselskabet har modtaget information.

Kun i tilfælde af behov for hjælp til og fra bus eller bil til terminalen, er det nødvendigt at kontakte lufthavnen på forhånd. Kontakt os på mail: prmbll@bll.dk

Har du yderligere spørgsmål om assistancen i lufthavnen, er du velkommen til at kontakte os på mail: prmbll@bll.dk senest 48 timer før flyafgangen.

 

Hvilken form for assistance har du behov for?

Det er vigtigt, at du gør opmærksom på, hvilken form for assistance, du har behov for, så vores specialuddannede personale kan hjælpe dig bedst muligt.

Nedenstående liste kan være en hjælp til en god begyndelse på rejsen

  • assistance ved check-in
  • assistance gennem sikkerhedskontrollen
  • assistance når du skal ombord på flyet eller fra borde ved hjemkomsten
  • Benytter du kørestol (evt. elektrisk), er det vigtigt at gøre opmærksom på, om kørestolen er sammenklappelig
  • Har du en godkendt førerhund?

 

Aftalt tidspunkt for assistancen

Bestilles assistancen mindst 48 timer før flyafgang, tilstræber vi at påbegynde assistancen indenfor 15 minutter fra det aftalte tidspunkt – i de fleste tilfælde hurtigere.

Ved senere bestilling vil assistancen blive ydet så hurtigt som muligt fra det aftalte tidspunkt.

Se Europakommisionens video om rettigheder for bevægelseshæmmede.

Billund Airport

 

Information om Thomas Cook Groups konkursansøgning.

Spies’ ejer Thomas Cook Group Plc. har i dag ansøgt om konkurs. Det påvirker flytrafikken mandag, og alle flyvninger med Thomas Cook Airlines Scandinavia og andre charterfly er aflyst. Vi arbejder intenst på at alle gæster flyves hjem på den bedst tænkelige måde. Vi beklager dybt de problemer og besvær, det medfører for vores gæster.

 

Sådan påvirkes rejserne

Den britiske rejsekoncern Thomas Cook Group Plc., der bl.a. ejer Spies, har i dag mandag d. 23. September ansøgt om konkurs. Konkursansøgningen betyder, at samtlige rejser, der skulle foregå med Thomas Cook Airlines mandag , er indstillet. Da vi ikke kan nå at tilbyde alternative løsninger betyder det ifølge pakkerejseloven, at vi refunderer hele rejsen. Alle pakkerejser med Spies er omfattet af pakkerejseloven. Rejser med rutefly, som f.eks. SAS, Norwegian, Thai Airways m. fl. Påvirkes ikke.

Læs mere her : https://www.spies.dk/aktuelt