Handicappedes rettigheder

Handicappedes/bevægelseshæmmedes rettigheder

Den rejsendes rettigheder

Som handicappet/bevægelseshæmmet person har du samme rettigheder på flyrejser, som alle andre passagerer.

 

Gør opmærksom på behov ved bestilling af flybillet

For at opnå samme rettigheder, skal du give luftfartsselskabet besked, når du ønsker assistance gennem lufthavnen og under flyvningen.

Dette skal gøres allerede, når du køber flybilletten. Luftfartsselskabet giver automatisk besked til lufthavnen om assistancebehovet.

Når assistancen er bestilt ved flyselskabet, er det ikke nødvendigt at give besked til lufthavnen. Så hjælper lufthavnspersonalet automatisk med check in af både bagage og udstyr, samt finder en kørestol hvis dette er ønsket. Der aftales desuden hvordan ombord stigningen skal foregå alt efter assistancebehovet. Hjemrejsen er der ligeledes taget hånd om, så snart flyselskabet har modtaget information.

Kun i tilfælde af behov for hjælp til og fra bus eller bil til terminalen, er det nødvendigt at kontakte lufthavnen på forhånd. Kontakt os på mail: prmbll@bll.dk

Har du yderligere spørgsmål om assistancen i lufthavnen, er du velkommen til at kontakte os på mail: prmbll@bll.dk senest 48 timer før flyafgangen.

 

Hvilken form for assistance har du behov for?

Det er vigtigt, at du gør opmærksom på, hvilken form for assistance, du har behov for, så vores specialuddannede personale kan hjælpe dig bedst muligt.

Nedenstående liste kan være en hjælp til en god begyndelse på rejsen

  • assistance ved check-in
  • assistance gennem sikkerhedskontrollen
  • assistance når du skal ombord på flyet eller fra borde ved hjemkomsten
  • Benytter du kørestol (evt. elektrisk), er det vigtigt at gøre opmærksom på, om kørestolen er sammenklappelig
  • Har du en godkendt førerhund?

 

Aftalt tidspunkt for assistancen

Bestilles assistancen mindst 48 timer før flyafgang, tilstræber vi at påbegynde assistancen indenfor 15 minutter fra det aftalte tidspunkt – i de fleste tilfælde hurtigere.

Ved senere bestilling vil assistancen blive ydet så hurtigt som muligt fra det aftalte tidspunkt.

Se Europakommisionens video om rettigheder for bevægelseshæmmede.

Billund Airport

 

Information

 

HOLD AFSTAND

Beskyt dig selv og andre. Hold to meters afstand.

Følg sundhedsmyndighedernes anvisning om at holde en afstand på to meter til hinanden for at undgå smittespredning af COVID-19.

For information og vejledning angående din rejse beder vi dig kontakte dit flyselskab eller rejsebureau samt søge information på www.coronasmitte.dk og www.um.dk

FAQ⁉️

  • Flyene efter den 14. marts klokken 12 vil ikke blive afvist, men du bedes holde dig opdateret på bll.dk
  • Danske statsborgere vil altid kunne rejse ind og ud af landet, dog fraråder udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden
  • Fra den 14. Marts kl. 12 vil udlændinge kun kunne rejse ind i Danmark med anerkendelsesværdigt formål, hvis man for eksempel bor eller arbejder her