Hjælpemidler

Hjælpemidler til handicappede i Billund Lufthavn

Kørestol

I Billund Lufthavn kan du gratis låne en kørestol. Ved omstigning til en af lufthavnens kørestole allerede ved check-in bliver der god tid til at bringe din egen kørestol om bord i flyet.

Du har dog også mulighed for at medbringe din egen kørestol helt til gaten. Den påsættes en tag ved checkin, så den kan lastes direkte ved flydøren. Det samme gør sig gældende med fx en rollator.

Hvis det drejer sig om en elkørestol, kan det være en fordel at skifte til en af lufthavnens kørestole ved check in, da det tager lidt længere tid at laste en el-kørestol, som måske skal slås sammen eller deles.

Husk altid at kontakte flyselskabet/rejsebureauet hvis du medbringer en el-kørestol. Der kan være særlige regler for disse.

 

Hjælpemiddel til ombordstigning - Ergoport (foto 1 & 2)

På billede 1 og 2 nederst på siden kan du se en illustration af, hvordan du kan hjælpes ombord. Det er nemt at komme fra kørestol til Ergoporten, og du sidder bekvemt i den under kørsel til flykabinen. Ergoporten gør det ubesværet at komme ombord i flykabinen.

 

Trappelift (foto 3 & 4)

Til alle passagerbroer er der trappelift. Se billede 3 og 4 nederst på siden.

 

Terminalens indretning

Ved opførelsen af terminalen er der lagt vægt på, at den skal være handicapvenlig. Terminalen er i tre plan, og med elevator er der let adgang til alle faciliteter for handicappede. Check-in automaterne har en højde, så de er nemme at benytte, selv om du er kørestolsbruger.

 

Få læst teksten højt

Det er muligt at få læst tekst fra hjemmesiden højt, hvis du er ordblind eller har svært ved at læse. Her er det muligt at downloade en fjernbetjening på din computer, som hjælper dig med at få læst teksterne højt.

Gå ind på www.adgangforalle.dk. Her kan du downloade fjernbetjeningen og læse mere om funktionen.

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Bemærk at dette hjælpemiddel ikke kan bruges af blinde og meget svagtseende personer, da de ikke vil kunne markere en tekst, som er en forudsætning for at få oplæst indhold. Denne gruppe bruger typisk mere avancerede hjælpemidler til navigation og oplæsning.

 

Link

Hjemmesiden godadgang.dk (hjemmeside med detaljeret beskrivelse af forholdene i Billund Lufthavn).

Billund Airport

 

Information

 

HOLD AFSTAND

Beskyt dig selv og andre. Hold to meters afstand.

Følg sundhedsmyndighedernes anvisning om at holde en afstand på to meter til hinanden for at undgå smittespredning af COVID-19.

For information og vejledning angående din rejse beder vi dig kontakte dit flyselskab eller rejsebureau samt søge information på www.coronasmitte.dk og www.um.dk

FAQ⁉️

  • Flyene efter den 14. marts klokken 12 vil ikke blive afvist, men du bedes holde dig opdateret på bll.dk
  • Danske statsborgere vil altid kunne rejse ind og ud af landet, dog fraråder udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden
  • Fra den 14. Marts kl. 12 vil udlændinge kun kunne rejse ind i Danmark med anerkendelsesværdigt formål, hvis man for eksempel bor eller arbejder her