Hjælpemidler

Hjælpemidler til handicappede i Billund Lufthavn

Kørestol

I Billund Lufthavn kan du gratis låne en kørestol. Ved omstigning til en af lufthavnens kørestole allerede ved check-in bliver der god tid til at bringe din egen kørestol om bord i flyet.

Du har dog også mulighed for at medbringe din egen kørestol helt til gaten. Den påsættes en tag ved checkin, så den kan lastes direkte ved flydøren. Det samme gør sig gældende med fx en rollator.

Hvis det drejer sig om en elkørestol, kan det være en fordel at skifte til en af lufthavnens kørestole ved check in, da det tager lidt længere tid at laste en el-kørestol, som måske skal slås sammen eller deles.

Husk altid at kontakte flyselskabet/rejsebureauet hvis du medbringer en el-kørestol. Der kan være særlige regler for disse.

 

Hjælpemiddel til ombordstigning - Ergoport (foto 1 & 2)

På billede 1 og 2 nederst på siden kan du se en illustration af, hvordan du kan hjælpes ombord. Det er nemt at komme fra kørestol til Ergoporten, og du sidder bekvemt i den under kørsel til flykabinen. Ergoporten gør det ubesværet at komme ombord i flykabinen.

 

Trappelift (foto 3 & 4)

Til alle passagerbroer er der trappelift. Se billede 3 og 4 nederst på siden.

 

Terminalens indretning

Ved opførelsen af terminalen er der lagt vægt på, at den skal være handicapvenlig. Terminalen er i tre plan, og med elevator er der let adgang til alle faciliteter for handicappede. Check-in automaterne har en højde, så de er nemme at benytte, selv om du er kørestolsbruger.

 

Få læst teksten højt

Det er muligt at få læst tekst fra hjemmesiden højt, hvis du er ordblind eller har svært ved at læse. Her er det muligt at downloade en fjernbetjening på din computer, som hjælper dig med at få læst teksterne højt.

Gå ind på www.adgangforalle.dk. Her kan du downloade fjernbetjeningen og læse mere om funktionen.

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Bemærk at dette hjælpemiddel ikke kan bruges af blinde og meget svagtseende personer, da de ikke vil kunne markere en tekst, som er en forudsætning for at få oplæst indhold. Denne gruppe bruger typisk mere avancerede hjælpemidler til navigation og oplæsning.

 

Link

Hjemmesiden godadgang.dk (hjemmeside med detaljeret beskrivelse af forholdene i Billund Lufthavn).