logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Barcelona – Mere end en fodboldby

Blårødt blæser i vinden
et tappert skrig
vi har et navn
som alle kender:
BARÇA, BARÇA, BARÇA!

Af Nicolai Lisberg

Få hymner i fodboldverdenen er mere ikoniske end FC Barcelonas, der lystigt spilles før og efter hver hjemmekamp på det imposante stadion Camp Nou med plads til 99.000 tilskuere. Europas største stadion med det højeste tilskuersnit, men hvor den gode nyhed er, at det stort set altid er muligt at få billetter til klubbens kampe. Oftest endda helt op til kampstart og direkte gennem klubben uden at skulle betale overpris. Camp Nou er hjemsted for nogle af verdens bedste fodboldspillere gennem tiderne. For FC Barcelona er muligvis sol, arkitektur, kunst og lange, lune sommernætter, men det er først og fremmest fodbold. Fantastisk fodbold.

Stjernernes legeplads

Fra Cruyff, Maradona, Laudrup og Ronaldo til Ronaldinho, Neymar, Messi og i dag Lewandowski og Pedri. Fodboldens allerstørste stjerner har lagt vejen forbi en af verdens mest vindende klubber, og du har mulighed for at opleve dem live, når de uge efter uge slår sig løs i den spanske liga samt Champions League.

Har du allerede haft fornøjelsen af at se Barcelona live på stadion, så ved du måske også, at hjemmepublikummet sjældent bevæger sig ind ad billetlugerne flere timer i forvejen. I stedet holder de til på de mange omkringliggende barer, hvor de nyder en kold Estrella og får lidt tapas, mens de lystigt debatterer den seneste udvikling i deres elskede klub. Og det kan ofte gå ret så højlydt for sig, for alle har en mening om byens stolthed. Så anbefalingen herfra er at gøre dem selskab et par timer før kampen fløjtes i gang på f.eks. El Cargolet Picant, hvor du enten kan sætte dig til rette inden for og se billeder af gamle koryfæer eller ved en af de mange borde langs fortovet. Måske har du også lagt mærke til, at flere af dem tager en sandwich med under armen, for i Spanien må man gerne selv tage mad med ind på stadion.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende på RCDE Stadium i udkanten af Barcelona, der tilhører de blå/hvide rivaler fra Espanyol. Traditionelt set lillebror i byen, men af den flabede slags der af og til stikker sit hoved frem og driller storebror og som med jævne mellemrum også spiller europæisk fodbold. Så hvis du timer din fodboldrejse til Barcelona til perfektion, kan du på en forlænget weekend fra onsdag til søndag i nogle sæsoner være heldig at opleve hele fire kampe direkte.

Barcelona Er Lige Dele Kunst Og Fodbold For Mange Turister. Foto. Tomas1111 Photo.

Barcelona er lige dele kunst og fodbold for mange turister.

Foto: Tomas1111 Photo.

Nup En Hurtig Tapas Hapser Før Kampen På En Af De Mange Barer Nær Camp Nou. Foto. Maria Groth.

Nup en hurtig tapas hapser før kampen på en af de mange barer nær Camp Nou.

Foto: Maria Groth.

17 minutter og 14 sekunder

Byen Barcelona og fodboldklubben FC Barcelona er vævet ind i hinanden som patchwork, og derfor er de på mange måder også uadskillelige. Eksempelvis råbes der efter præcis 17 minutter og 14 sekunder i hver halvleg på uafhængighed fra fansene på stadion, da Catalonien sidst var uafhængigt i 1714. Og spillernes præstationer på banen står tilbage som det ypperste, Catalonien kan præstere. En sejr til FC Barcelona er en sejr for hele Catalonien. De er regionens våbenløse hær.

Det er også derfor, at klubbens slogan er ‘Mes qué un club.’ Mere end en klub. For FC Barcelona er en reference for alle byens indbyggere, og det betyder også, at du kan fornemme klubbens storhed overalt i byen.

Springvandet La Fuente De Canaletas Er Der Hvor Barcelonas Titler Fejres. Foto. Oleg Morgun

Springvandet La Fuente de Canaletas er der hvor Barcelonas titler fejres.

Foto: Oleg Morgun

Ramblaen

Hvis du eksempelvis går en tur ned af Ramblaen, må du derfor ikke snyde dig selv for at gøre stop ved La Fuente de Canaletas. Et springvand, eller en lygtepæl med fire messingbelagte vandhaner alt efter øjnene der ser, som er selve arnestedet for klubbens fans, når store titler skal fejres ved slutningen af sæsonen. Her stimler tusindvis af kåde og feststemte fans sammen og fejrer klubbens og byens succes hele natten lang. Og så siges det, at dem der drikker fra vandhanen, en dag vil vende tilbage til Barcelona.

Og hvem vil ikke gerne vende tilbage til Barcelona for at blive underholdt af Barça, som millioner af fans er blevet det gennem årene, når klubben med sin offensivt indstillede spillestil og brug af egne lokale spillere kombineret med store verdensstjerner har sat nye standarder for selve fodboldspillet.

 

Time Din Fodboldweekend I Barcelona Til Også At Se En Kamp Med 'Lillebror' Espanyol. Foto. Ignasi Ruiz

Time din fodboldweekend i Barcelona til også at se en kamp med 'lillebror' Espanyol.

Foto: Ignasi Ruiz

OBS: Camp Nou er i øjeblikket under ombygning og FC Barcelona spiller i øjeblikket sine kampe på Estadi Olímpic Lluís Companys. Når hjemmebanen står klar igen i 2026 vil der være plads til omtrent 105.000 tilskuere.