logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter
Direkte fly
Rutefly
Fakta om Birmingham
Sprog
Engelsk
Valuta
Britisk pund
Vejret i oktober
Dag: NaN° Nat: NaN°
Flyvetid
1 t. 55 min.
Lufthavn til centrum
Cirka 16 km
Prisniveau
Middel

Tre seværdigheder: SEA Life centerets enorme tanke og akvarier er dedikeret til livet under havoverfladen, livet på kanalerne og et meget analogt museum – museet for blyanter.

Gå i Peaky Blinders’ fodspor i Birmingham

Birmingham har sine faste gæster på grund af byens kulturscene og talrige fodboldklubber. Englands næststørste by har dog de senere år fået endnu et trækplaster, nemlig Peaky Blinders.

Gangsterserien der har storhittet over hele kloden og giver enhver mand med respekt for sig selv lyst til at sætte en flatcap på hovedet, stramme slipset og trække i et uldjakkesæt i mørke toner.

Serien er naturligvis fiktion, men trækker på inspiration fra virkelighedens verden. Banden Peaky Blinders styrede Birminghams gader fra 1880erne og 30 år frem med brutal hånd. Banden udsprang af det klasseopdelte Englands fattigdom, men selv om medlemmerne kom fra arbejderklassen og den lavere middelklasse så blev det velklædte ydre deres kendetegn. Flatcaps, bellbottom-bukser, skræddersyede overfrakker, silketørklæde og læderstøvler når de kastede sig ud i aktiviteter som illegal bookmaking, røveri, tyveri og alle mulige andre aktiviteter fra rendestenen toppet med rå vold.

Se, hvis ikke man kan få en serie ud af det!?

Fiktionens Peaky Blinders tager afsæt i Birmingham lige efter 1. verdenskrig, hvor en kriminel familie, eller klan om man vil, med hovedskurken Tommy Shelby, spillet af Cillian Murphy som centrum, styrer byens gader.

Læs hele artiklen