logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Store oplevelser nær Birmingham – Udforsk The Midlands

Birmingham er kun en kort flyvning fra Billund. Derfra venter det centrale England med store naturoplevelser, fuld fart over feltet eller en dag i poesiens navn hjemme hos Shakespeare.

Birmingham er porten til Englands centrale Midlands region. Millionbyen er i sig selv med kunst, kultur og fodbold et besøg værd, men Birmingham kan også være et springbræt til fede oplevelser få timers transporttid væk.

Oplevelser som man ikke normalt vil indtænke, når man planlægger en forlænget weekend til England.

Her er fem fantastiske oplevelser mindre end to timers køretid fra det centrale Birmingham.

Alton Towers

Glem alt om en stille dag på landet. Alton Towers er en af Storbritanniens mest berømte forlystelsesparker, hvilket giver en eller flere dage i virkelig højt gear og med knald på.

Alton Towers har ikke færre end 40 hæsblæsende rutsjebaner, der giver alle danske rutsjebaner baghjul og vind i håret.

Det stopper ikke her. For Alton Towers har også et vandland med et utal af vandrutsjebaner, så trænger du til aktion-pakket weekend – eller børn og børnebørn gør – så er det her, du sætter tempo i din feriedag.

Det tager cirka halvanden time i bil eller en kombination af tog og bus at nå parken fra Birminghams centrum. Bestil gerne billetter i forvejen – så sparer du en del penge.

Hjemme hos Shakespeare i Stratford-Upon-Avon

Man kan ikke sige England uden at sige Shakespeare. Men hvor kom digteren egentlig fra? Londons slum?

Slet ikke. Han blev nemlig født og voksede ude på landet ved den lille by Stratford-Upon-Avon. Den hedder sådan, fordi der er flere byer med navnet Stratford i Storbritannien, hvorfor de stedbestemmes via den lokale flod.

Fem huse i byen er tilknyttet Shakespeares historie og bør alle besøges. Det er ikke kun et blik ind i forfatterens fortid, men også landets Tudor-tid, der ikke mindst de seneste år er vakt til live med berømte tv-serier. Der er naturligvis også mulighed for at se et Shakespeare teaterstykke på det lokale teater eller melde dig til et dramakursus. At være eller ikke være hjemme hos Shakespeare.

Bakewell Er Et Godt Udgangspunkt Til En Vandring I Naturområdet The Peaks, Men Er Også Kendt For Sin Desserttærte. Foto. Charlotte Lake.

Bakewell er et godt udgangspunkt til en vandring i naturområdet The Peaks, men er også kendt for sin desserttærte.

Foto: Charlotte Lake

De berømte stenhuse

I Stoke-on-Trent ikke langt fra Birmingham – en times transporttid – kan du gå en tur i Twycross Zoos abeskov, men hvis du synes, det trods alt minder for meget om arbejdspladsen derhjemme, så tag i stedet til The Cotswolds.

Landsbyerne her har en smuk rigdom af de stenhuse og velplejede haver, som du vil genkende fra britiske krimier. Huse som taget ud af Jane Austen romaner, hvor man tvivler på, at de faktisk findes. Men det gør de.

The Cotswolds er ikke en by som sådan, men et naturområde udpeget til at være en naturpark af overordentlighed skønhed og her og der ligger små fine landsbyer midt i det grønne og bakkede landskab med små floder og åer forbundet med den øvre del af Themsens løb.

Se også den romerske villa ved Chedworth – om ikke andet så for at få afklaret spørgsmålet om, hvorvidt romerne bosatte sig længere nordpå end London. Et klassisk spørgsmål til mange pub quizzer.

Stratford On Avon Er Shakespeares Fødested Med Flere Bygninger Samt Et Teater, Der Har Spillet En Rolle I Digterens Liv. Foto. Denis Kelly.

Stratford on avon er Shakespeares fødested med flere bygninger samt et teater, der har spillet en rolle i digterens liv.

Foto: Denis Kelly

The Peaks

The Peak distriktet eller bare kendt som ’the peaks’ er et must for dig, der elsker udendørslivet og vandring i det grønne. Det kuperede og klipperige terræn rejser sig op af det midtengelske grønne som forvredne små bjerge. Udsigten og oplevelserne er i særklasse for vandringsfolket for dette enorme naturområder, der strækker sig over flere regioner heriblandt Birmingham og Midlands.

Landsbyen Bakewell er ideel til at starte dagsture fra korte såvel som lange ekspeditioner ud i den meget vilde natur. Så har du også en undskyldning for at smage den berømte Bakewell tærte. Afsæt et par dage og bo på en pub. Husk din allerbedste tweet-jakke til, når du i baren samme aften skal fortælle røverhistorier fra din vandring i det forvredne, men smukke landskab.

The Cotswolds Er Det Landlige England Som Man Forestiller Sig Det. Foto. PLJV Photo

The Cotswolds er det landlige England som man forestiller sig det.

Foto: PLJV Photo

Warwick Slot

Storbritannien har en rigdom af borge, slotte, herregårde og ruiner. Warwick Slot er blandt de flotteste i det britiske kongerige.

Mindre en times køretid i lejet bil eller organiseret bustur fra Birmingham tårner dette enorme og imponerende slot sig op over det grønne og bølgende landskab. Toget kører også fra det centrale Birmingham (eller London) lige til Warwick Station og så er der godt halvanden kilometers gang til slottet. Bygget af Wilhelm Erobreren i den tidlige middelalder i 1068 så kan den enorme stenkonstruktion med den smukke udsigt snart fejre 1000-års jubilæum.

Slottet står med tykke stenmure, tårne og mørke kældre midt i en 64 hektar stor park, hvor påfugle går rundt i passende majestætisk stil.

Du finder også et par caféer på slottet med mulighed for en klassisk britisk frokost, afternoon tea eller bare en is. Har du madpakke med så sæt dig ved Avon flodens bred og drøm dig tilbage til middelalderen.