logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Tag mountainbiken med til Bruxelles!

Det natur- og højderige skovområde Ardennerne er ideelt til mountainbikeferie.

Af Søren Sorgenfri

Det er da kun forretningsfolk og politikere, der flyver til Bruxelles?

Ikke kun. Bruxelles by er en forlænget weekend værd, men man kan også bruge den politiske højborg som afsæt til at udforske andre dele af Belgien. Det kunne f.eks. være for cykelfolket.

Det kuperede på grænsen til bjergrige skovområde Ardennerne er fremragende til mountainbikekørsel. Eller MTB om man vil.

Skovene begynder under to timer væk fra Bruxelles, så man kan tage toget eller lejet bil direkte til de fede spor. Her kan man leje cykler, eller tage den med hjemmefra og så går det ellers over stok og sten i natursmukke omgivelser i de dybe ardennerskove.

Det Kuperede Skovområde Ardennerne Er Rig På Historie Og Smukke Udsigter. Foto. Ziye Photo Dreamstime.Com

Det kuperede skovområde Ardennerne er rig på historie og smukke udsigter.

Foto: Ziye Photo - Dreamstime.com

For begynderne:

Hvis du er ny eller letøvet rytter så tag til Kaul Bike Park via N84 fra Bastogne.

Det er lidt af en action-park med vandland, skate park, men også spor direkte ud i skovene i nærområdet. Fra ramperne fører tre forskellige spor med forskellige sværhedsgrader ud i terrænet.

De veludførte spor er dog også så gennemtænkte, at øvede ryttere vil kunne træne teknik her. Parken ligger i Wiltz, og er tilmed forbundet med flere MTB-spor, der fører gennem de dybe skove hele vejen til Bastogne.

Det Er Sådanne Syn, Der Venter Om Det Næste Sving Via De Små Snævre Veje I Ardennerne. Foto. Katarzyna Mazurowska

Det er sådanne syn, der venter om det næste sving via de små snævre veje i Ardennerne.

Foto: Katarzyna Mazurowska

For de øvede:

Du er typen, der vil testes og have mere? Fair nok. Her er så hele fem ruter og spor, der varierer i sværhedsgrad fra moderat til svær.

Vielsalm circuit

47.6 kilometer lang rute der snor sig og klatrer helt op til toppen af et af Belgiens højeste punkter, La Baraque de Fraiture.

La Croix Ranson

18.7 kilometer lange spor, der løber gennem den store skov Gaume.

Grand Raid Godefroy circuit

Her er en udfordring til de hårde MTB-fans. En udfordrende tur der strækker sig over 40.5 kilometer og følger den berømte bane, Grand Raid Godefroy.

Nassogne

Et 42.4 kilometer langt spor, der sender dig dybt, dybt ind I skoven Saint-Hubert.

Houffalize

22 kilometer fordelt over spor, der stiller store krav til teknik. Så store krav at området er kendt som Belgiens MTB hovedstad.

Flere dage?

Hvis du har mod på mere end en endagstur, så pak tasken og prøv kræfter med dette forslag. Det deles op i to. En rute i den nordlige del af Ardennerne og en sydlig rute. Førstnævnte løber op i 102 kilometer via en rute, som ikke er officielt markeret, men tilgængelig som GPS. Denne nordlige rute i området Malmedy til La Roche-en-Ardenne følger højderygge, floder og imponerende skovområder.
Den sydlige rute i området La Roche-en-Ardenne til Bouillon er tydeligt afmærket over 170 kilometer. Afsæt flere dage til at nyde naturen her.