logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter
Direkte fly
Rutefly
Fakta om Helsinki
Sprog
Finsk
Valuta
Euro
Flyvetid
2 t.
Lufthavn til centrum
Ca 19 km
Prisniveau
Middel

Byen har blandt andet end et lækkert marked ved havnefronten tæt ved Uspenski katedralen og ja, man kan uden problemer spise en dag væk på dette marked med et imponerende udbud af finske specialiteter.

Kvarteret omkring det finske parlament er en rigdom af store og farverige bygninger med fine gader at gå på opdagelse i, hvor byens største katedral knejser som et virkelig imponerende syn.

Kunstelskere bør besøge museet Kiasma, og eftermiddagen rundes af med en indkøbstur ned ad boulevarden Esplanadi med lige dele elegante bygninger, shopping-muligheder og cafeer. Og måske en Mumi-trold.

Tre seværdigheder: Borgen Suomenlinna fordelt over syv øer, udsigten fra og Helsinkis store katedral samt den gamle sporvogn, der kører fra markedspladsen forbi flere større seværdigheder.

Indbyggertal: 631.600

Flyv til Helsinki med

Finlands Insta-venlige hovedstad

Jeg har et par gange haft fornøjelsen af arbejdsture med finske kollegaer. De siger ikke noget overflødigt. Small talk gør man sig ikke i.

Jeg spurgte hvorfor. Danskere kan jo sjældent holde kaje ret længe uden, at stilheden føles akavet og til besvær, hvorfor man skyndsomt må sige noget om vejret i morgen.

’Vi er for cool til at sludre’, lød svaret. Det grinede vi så lidt af, men efterfølgende forklarede de, at de ofte bare kan se på hinanden, og vide hvad der tænkes.

Der er alligevel noget om snakken. Finnerne er super-cool. I attituden, tilgang til natur, kultur og arkitektur. Så hvis der er appetit på en forlænget weekend i sommerperioden, som ikke er de klassiske europæiske storbyer, så skriv Helsinki på blokken.

Men jeg gider ikke plancher på museer. Er der noget for mig? Ja. Helsinki er med afstand en af Europas mest fotogene hovedstæder og ideel til Snap, Insta og alle mulige andre kanaler egnet til at skyde feriebilleder afsted på.

Læs hele artiklen