logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

De bedste klubber på Ibiza

Af Nicolai Lisberg

Oprindeligt var det en sang om Barbados, men da popgruppen Vengaboys i 1999 udgav et cover af Engelske Typically Tropicals hit fra 70’erne, gik turen nu til Ibiza. ”Hey, vi rejser til Ibiza! Vi skal have en fest i Middelhavet,” som de sidste strofer af ørehængeren lyder.

Og selvfølgelig var det Ibiza, som både Vengaboys og alle andre drømte om og fortsat drømmer om at tage til. For øen, der ligger ud for Valencias kyst, er stedet, du søger hen, hvis du skal have en fest. Og sådan har det forholdt sig i efterhånden flere årtier.

Allerede i 60’erne og 70’erne var der flere hippier og kreative sjæle, der søgte mod de bløde sandstrande og de lune temperaturer, og de var med til at skabe en partyscene, der til trods for sit verdensomspændende omdømme den dag i dag stadig er yderst inkluderende. For hvor ellers kan du finde nogle af klodens største og ældste klubber, hvor verdenskendte DJ’s spiller ud til de lyse morgentimer alle ugens dage, eller hvor de mange strandbarer og klubber står klar til at tilbyde dig en forfriskende cocktail med bølgernes brus som et forførende lydtæppe? Hvad enten der er tale om de klassiske chiringuitos, hvor et par badetøfler og badeshorts er rigeligt til at opfylde en ikke-eksisterende dresscode, eller de mere high end strandbarer, hvor champagnen og kaviaren flyder i stride strømme, så er der noget for enhver smag, for Ibiza er en fest, og alle er inviteret!

Når der med jævne mellemrum opføres lister over de bedste diskoteker i hele verden, er spørgsmålet derfor ikke, om Ibiza er repræsenteret. For det er de. Spørgsmålet er i stedet, hvor mange af øens natklubber der kan klemme sig ind på listen, og svaret er som regel en lille håndfuld.

Ibiza. Foto. Mirko Vitali Dreamstime.Com1

Foto: Mirko Vitali Dreamstime.com

Ushuaïa

Ushuaïa refereres ofte til som den ypperste af sin slags med sine mange store koncerter fra april til oktober, og det er særligt dens laid back vibe, der med de mange divanesere, strandstole og pool er med til at skabe en helt særlig atmosfære, som hvert år også tiltrækker kendisser fra hele verden. Og da resortet også er et hotel, har du ikke langt hjem, når trætheden begynder at melde sig ud på de sene nattetimer.

Ibiza. Foto. Mirko Vitali Dreamstime.Com

Foto: Mirko Vitali Dreamstime.com

Hï Ibiza

På den anden side af gaden på stranden Platja d'en Bossa finder du Hï Ibiza, der er skræddersyet til dig, der ikke kan stå stille. Den er blandt øens nyere klubber og åbnede på samme matrikel, hvor Space tidligere lå, og det der særligt gør den til noget specielt, udover dens enorme musikscene der spænder fra elektronisk til undergrund, er dens imponerende lyd- og lyssystem, der gør det tæt på umuligt at stå stille og lokker selv de mest tilbageholdende til at danse natten lang.

Ibiza. Foto. Ilkin Guliyev Dreamstime.Com

Foto: Ilkin Guliyev Dreamstime.com

Privilege, Amnesia og Pacha

Listen over imponerende klubber på Ibiza er tæt på uendelig, men man kommer heller ikke udenom at nævne Privilege, Amnesia og Pacha.

Privilege har tidligere været kendt for at være den største natklub i verden med plads til over 10.000 gæster, mens Amnesia har skabt sig et navn for sine legendariske skumfester og sit brede musikudvalg. Og endelig så findes der vel næppe en mere sagnomspunden klub end Pacha, der åbnede på øen i 1973, og som udover flere rum med forskellige former for musik også byder på en storslået tagterrasse, hvor du kan nyde udsigten og en af de mange cocktails.

Ibiza. Foto. Niccolo Pontigia Dreamstime.Com

Foto: Niccolo Pontigia Dreamstime.com

Boat parties

De fleste af klubberne ligger lige i vandkanten af øens mange flotte strande og har udendørs terrasser til at trække vejret, men er det et ægte frisk pust, du efterspørger, og en endnu mere eksklusiv oplevelse, så er boat parties blevet et fænomen, der har vundet indpas i de seneste ti år.

Hop på en af de mange både omkring stranden Platja d'en Bossa, der sejler dig og dine medrejsende rundt på det smukke og krystalklare Middelhav, som Vengaboys sang om. Spring i bølgen blå og oplev de berømte champagnebade, mens du lader dig beruse til musikken ombord, der garanterer en festlig stemning. De fleste af de firmaer der tilbyder de eksklusive bådture sørger udover en fri bar også for, at der er adgang til diverse diskoteker senere på aftenen, når I lægger til land efter en dag, du aldrig vil glemme. For på Ibiza stopper festen aldrig.

Hey, we’re going to Ibiza!