
Måske rejseplanlægning primært har afdækket de gode shopping- og kulturmuligheder, kan det være svært at overskue, hvor man skal finde en unik madoplevelse, der ikke vælter budgettet.
The Harwood Arms skal rådet lyde herfra. Gemt i en sidegade i Fulham ikke langt fra det store fodboldstadion Stamford Bridge er en klassisk pub omdannet til en gastropub.
Gastropub-begrebet vil du flittigt støde på hos stort set alle Londons pubber. Det lyder godt, men oplevelsen løfter sig sjældent over tallerkenhøjde. Så hvis menukortet siger norsk laks, pastapenne, en cæsarsalat og en burger, så sænk dine forventninger. Markant.
The Harwood Arms er den første og eneste gastropub i London belønnet med en Michelin-stjerne. Allerede her kan man frygte for prisniveauet, men skælv ikke. Det er Michelin på budget.
Det er ikke hver dag, man støder på Michelin-belønnede restauranter med tre retter for 400 kroner. Og slet ikke i London. Det er klart 400 kroner er ikke lavt budget målt i forhold til aftensmiddag på en burgerkæde eller ditto restaurant.
The Harwood Arms’ koncept tager afsæt i en moderne version af Robin Hood-køkkenet. Grønt og vildtkød fra de engelske skove som pubben anser for at være i verdensklasse. Med god grund.
Vildt som hare, fasan, rådyr og andet godt fra skovene fylder ikke meget i de engelske supermarkeder. Officielle statistikker melder om et salg så beskedent, at det er stort set irrelevant på trods af kødets kvalitet, lave fedtindhold og markant mere smagsrige karakter end farmerkyllinger pumpet med vandlage. Vildtbestanden meldes desuden i flere engelske aviser ude af kontrol, så en vis regulering er ønskværdig.
The Harwood Arms har derfor som motor at bruge disse lokale råvarer fra den britiske natur og vildt og tryller med det.
Menukortet skifter efter sæsonens råvarer, men signaturretten er langtidstilberedt dyrekølle så mørt som smør. Det er især en anbefaling værd til den engelske traditionsrige søndagsmiddag. På et fair budget, og man kan sagtens have børn med. De dage hvor fodboldklubben Chelsea spiller hjemme, bør man bestille bord i god tid. The Harwood Arms fungerer stadig som almindelig pub, så det giver en tætpakket pub, men stemningen er god og fredelig, og maden smager ikke dårligere af den grund. Tværtimod. Der skal jo være livligt på en pub – selv en Michelin belønnet.

The Harwood Arms

The Harwood Arms

The Harwood Arms
Andre prisvenlige Michelin-restauranter i London
Leroy. Phipp Street 18. Hackney
Leroy er kendt som Londons billigste Michelin-restaurant alt efter menuen, men uanset kokkens luner så er der dømt low budget.
Her koster en tre retters menu med et glas sjældent over 200 kroner kuverten.
The Ninth. Charlotte Street 22. Fitzrovia
Det franske køkken og Middelhavsregionen inspirerer her på The Ninth, som målt på økonomi uden problemer kan konkurrere med kæderestauranter. Gennemsnitsprisen for tre retter er lige over 200 kroner kuverten.
Kitchen W8. Abingdon Road 11-13. Kensington
Denne restaurant er et klassisk dinning room dvs. hvid dug på bordene og et mere elegant udtryk end de øvrige restauranter nævnt her i artiklen, men prisniveauet er i samme lave leje. Gennemsnitsprisen for tre retter er lige under 300 kroner.
Flere spændende rejseartikler

Betragt bedårende Barcelona fra en bakketop
Barcelona er en af Europas mest fascinerende byer på grund af kultur, fodbold, Gaudi og sine hemmeligheder. Kunst, kultur, arkitektur, bjerge og strand. Få byer har som Barcelona en så mangfoldig palet af attraktioner til dens mange besøgende.

Dublin er ikke, hvad du forventer, men bedre
Vi går inside Dublin med journalisten Tom Carstensen, der har boet i den irske hovedstad og tabte sit hjerte til den grønne ø med den dramatiske historie. Og et par pints.

City Surprise: Tag på badeferie i Budapest
Den ungarske hovedstad har nemlig et stort udbud af termiske bade, der gør, at man roligt kan pakke badetøjet i weekendkufferten.