logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Madrid

Bare navnet åbner for en dør af associationer fra Hemingway til slotsparker, kunstmuseer og Real Madrids hvide bluser.

Af Søren Sorgenfri

Den spanske hovedstad er en vældig oplevelse for de turister, der er til storbyferie. For kulturelskeren så er Madrid førende på verdensscenen med et stort udbud af malerkunst fra flamske mestermalere til Picasso og moderne kunstnere via verdensberømte museer som Prado, Thyssen-Bornemisza, Caixa Forum og Reina Sofia.

Madrid er en verdensby med en stor gastronomisk scene, shopping og meget andet. Eller bare en vandring rundt i byens gader og imponerende parker som den gamle kongepark El Retiro. Her kan man også se en statue af djævlen, der smides ud af Edens Have, og det hører faktisk til sjældenhederne, at djævlen på den facon er afbilledet i kunst.

Nyd Almudena katedralens neoklassiske arkitektur og udsigten fra Palacio de Cibelos. Det er egentlig byens rådhus, men er lige så meget museum og kulturhus med en forrygende udsigt fra tagterassen.

Madrid. Foto. Kasto80 Dreamstime.Com (1)

Foto: Kasto80 Dreamstime.com

Søg over i gaden Calle Alcala, som er byens ældste gade og her står stenen nul. Startpunktet for alle Spaniens nationale veje. Far vild i kongepaladsets 3000 værelser – der er fri adgang for EU-borgere om eftermiddagen mandag til torsdag – og slottet vidner om Spaniens historie som kongemagt. Gå ned af Gran Via – Madrids måske mest berømte by – med cafeer, natteliv, imposante bygninger og shopping-muligheder i stor stil eller gå en tur i Atocha haven. Det er en gammel jernbanestation forvandlet til en indendørs jungle. Altså en rigtig jungle.

Calle de la Cava Baja er gaden for tapas. Det er mere eller mindre en lang gade, hvor restauranterne ligger skulder ved skulder med tapas på menuen. Tapas er ikke bare tapas udover Spanien. I San Sebastian er det maritime på menuen, men i centrallandets Madrid spiller lufttørret kød en større rolle. Prøv også byens signaturret cocido madrieno, der er en stuvning af kikærter, grøntsager, krydrede pølser og forskellige kødudskæringer.

Madrid. Foto. Beatrice Preve Dreamstime.Com (1)

Foto: Beatrice Preve Dreamstime.com

For fodboldfolket – medmindre man er til FC Barcelona – er Madrid en forlænget weekend værd med mulighed for fodbold fra øverste hylde med Real Madrid eller Atletico Madrid. Eller rebellerne fra Rayo. Sådan er Madrid. Kongehus ved siden af det rebelske – som KIO-tårnene i finansdistriktet. De første skyskrabere i verden, der er skæve og synes at trodse tyngdeloven.

Valuta: Euro

Sprog: Spansk

Tre seværdigheder: Prados flotte kunstmuseum og det gigantiske kongepalads skal man ganske enkelt se samt den storslåede gade Gran Via.