logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Porto

En gåtur langs floden og havnefronten i Porto er balsam for feriesjælen

Af Søren Sorgenfri

Byen er naturligvis kendt for portvin, men Porto er også porten til det nordlige Portugal.

Byen Porto er dog absolut en forlænget weekend i sig selv. Porto ser ikke sig selv som en mindre by end hovedstaden Lissabon, men som Porto. Porto er så meget sin egen, at man ikke bruger tid på den slags sammenligninger. Medmindre der er fodbold på menuen for FC Portos kampe med Benfica og Sporting fra Lissabon er rendyrket fodboldkultur og rivalisering mellem byer.

Søg ud i de mere stejle gader i bydelene Miragaia, Ribeira og Massarelos med vasketøj hængende tværs over gaderne og synet af Douro floden, der skvulper langs moler og kaj. Porto eller Oporto betyder bare havnen, så det siger sig selv, at saltvandet flyder i byens årer med mere end to millioner indbyggere området og alene den centrale gamle bydel har omkring en kvart million indbyggere. Så Porto er en storby, der lever døgnet rundt.

Porto. Foto. Mapics Dreamstime.Com (1)

Foto: Mapics Dreamstime.com

Porto har i øvrigt vundet mange priser de seneste år som turistdestination, og det giver god mening. Ikke mindst for foodies. Altså de gæster der vægter gastronomi højt. En stor del af Portugals mange stjernekokke kommer fra Porto og uanset om man er til mikrobryg, portvin, madmarkeder, Michelinstjerner, de portugisiske tapas – petiscarias, cafeer, top bøfhuse med portugisisk kvæg på grillen så finder du det i Porto. Vild er et slidt ord i disse år, men Porto er en vild madby.

Når kalorierne skal gås af, så søg mod højdedraget Gaia, hvor udsigten over Portos placering langs flod, dal og bakker for alvor kommer til sin ret. Byen hviler så meget i sig selv, at der er en behageligt afslappet stemning, og Porto inviterer til at blive udforsket til fods. Du ved aldrig, hvor den næste sidegade fører hen, men der venter helt sikkert en stor oplevelse i Porto.

Porto. Foto. Vidalgophoto Dreamstime.Com (1)

Foto: Vidalgophoto Dreamstime.com

Valuta: Euro

Sprog: Portugisisk.

Tre seværdigheder: Serralvas er en blanding af et museum, kulturhus og flotte haver. Paladset da Bolsa og katedralen Sao Francisco i barokstil, med så mange detaljer, at ingen kan se dem alle, og de færreste kan finde en ledig cm2, der ikke er dækket af kunstfærdige detaljer. Det er virkelig imponerende kirkekunst.