logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Her skal du holde jul i Rom

Af Søren Sorgenfri

For mange danskere er det blevet tradition at tænde for fjernsynet sidst på aftenen juleaftenen. Når gaveræset er overstået, konfekten spist og familiens mindste gået ud som et lys. Så blændes der op for den katolske midnatsmesse fra Rom, hvor Peterskirken er pyntet op til jul.

Pavens tale er den mest sete tale over hele kloden årligt, og man kan faktisk være heldig at få billetterne til Peterspladsen, hvor der er plads til 15.000 tilskuere.

Jul er altid magisk, men smid Rom ind i det regnestykke og et sandt juleeventyr opstår. Og tænker vi ikke kun på Roms traditionelle julebord og ikke mindst kager, men forbi kulturinteresserede, så er der ekstra grund til at tage til den italienske hovedstad. Over alt i byen er der koncerter – primært opera og klassisk musik, men også musikarter. Og skal man hænge danskerhatten på knagen et øjeblik.

For os er opera måske for et særligt samfundslag – italienerne tænker det ikke sådan. For dem er det et stykke italiensk historie, som man naturligvis gerne oplever. Ikke mindst til jul. Første juledag tager mange romere til bydelen Trastevere for at spise traditionel julemad. Gå bare med.

Rom Har Mange Populære Julemarkeder, Som Her Ved Piazza Navona. Foto. Stefano Valeri Dreamstime.Com

Rom har mange populære julemarkeder, som her ved piazza navona.

Foto: Stefano Valeri - Dreamstime.Com