logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter
Direkte fly
Rutefly
Fakta om Sarajevo
Sprog
Bosnisk, serbisk, kroatisk
Valuta
Mark
Vejret i december
Dag: 3,7° Nat: 1,5°
Flyvetid
2 t. 25 min.
Lufthavn til centrum
Cirka 9 km
Prisniveau
Lavt

Tre seværdigheder: Sarajevos rådhus som er et imponerende bygningsværk fra tiden som del af Østrig-Ungarn, den historiske og stadig velfungerende basar Bascarsija og udsigten fra den moderne Avaz skyskraber.

Flyv til Sarajevo med

Øst møder vest i Sarajevo og god mad opstår

Af Søren Sorgenfri

Den kendte engelske kok Rick Stein har haft fornøjelsen af at rejse store dele af verden rundt udelukkende for at smage på lokale delikatesser. En af disse kulinariske programserier så den lune englænder spise sig vej gennem Balkan. For ved at dykke ned i lokale råvarer at forstå kultur og skikke.

Man behøver ikke at rejse igennem hele det ellers så smukke Balkan, men kan holde sig til en flyvetur til Sarajevo. Hovedstaden i Bosnien & Hercegovina gik så grueligt meget igennem i borgerkrigen, men er i dag ved at finde sig til rette i en ny og heldigvis fredelig tid på de kanter.

Sarajevo har en lang række seværdigheder at byde på, men frister ikke mindst sine gæster med et lokalt køkken, der er solidt og velsmagende.

Hvis man er lidt på udebane, når det er spisetid, så kan en guide til de lokale lækkerier være en hjælp. Et sådant kompas følger her.

Denne del af Europa har i århundreder været en smeltedigel af indflydelse af kulturer. Fra det hedengangne osmanniske rige, Østrig-Ungarn, jødiske, muslimske og græske traditioner samt det øvrige Østeuropa for blot at nævne et udpluk. Med input fra alle disse gastronomiske forgreninger så har Sarajevo samlet det bedste af det bedste op og sat sit eget præg på gryderne.

Det man kan være sikker på er, at den store smag står over alt andet, når først gryden simrer.

Læs hele artiklen