logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Derfor har Sevilla mere end 3000 tapasbarer

Tapas går sin velsmagende sejrsgang over hele verden, og du kan smage hvorfor i Sevilla.

Af Nicolai Lisberg

Europas stegepande, ynder spanierne at omtale Sevilla som, og selvom det tilnavn er møntet på de varme temperaturer i sommermånederne, så kunne det også passe på byens gastronomi.

Det var i Andalusien, at konceptet tapas blev til, og derfor er Sevilla hjemstavn for tapas. Selve begrebet tapas kommer fra det spanske verbum, tapar, der betyder at tildække, og der findes flere versioner af, hvordan tapas første gang så dagens lys. En af de mere vedholdende historier går på, at de små bodegaer i Andalusien benyttede et stykke hvidt brød til at putte over deres kunders glas, når de drak, så der ikke kom fluer ned i glasset. For at det også skulle have en mere praktisk betydning, begyndte man hurtigt at smide især lufttørret skinke på brødet, og dermed var en tidlig version af tapas født.

En anden historie går på, at det var den spanske Kong Alfonso den tiende, der simpelthen beordrede, at de mange barer tilbød sine gæster lidt at spise, når de sad og drak, så de ikke blev for berusede til at udføre dagens arbejde.

Uanset hvordan tapas opstod, skete det i Andalusien, og i dag er det svært at fremhæve noget, der i højere grad indkapsler det spanske køkken. Hvad enten det er stegte rejer i en hvidløgsmarinade, små tilberedte blæksprutte stykker eller de klassiske pandebraste kartofler med en krydret sauce, så er tapas essensen af Spanien.

Spis Sevilla

Hvad er mere oplagt end at opleve Sevilla, mens du spiser? Med mere end 3.000 tapasbarer i byen, er der nok at vælge mellem, men byen har faktisk sin hel egen tapasrute, der udover at tage dig på en kulinarisk rejse, også transporterer dig rundt i byen og forbi nogle af de mange seværdigheder. Begynd din kulinariske rejse i den populære bydel Santa Cruz, hvor Café Bar Las Teresas er berømt for sin jamon iberico, en skinke fra grise, der næsten udelukkende er blevet fodret med agern for at give skinken en cremet og nøddeagtig smag.

Når du har prøvet den, så bevæg dig videre mod byens romerskkatolske katedral, der faktisk er den størst gotiske katedral i hele verden. Her finder du baren Mamarraccha, der eksperimenter og gerne blander mere traditionelle tapas med andre køkkener i deres fusionsagtige tilgang. Kan du ikke få nok af katedralen, så finder du lige i nærheden også baren Bodeguita Casablanca, der særligt brillerer med deres carrillada al vino blanco. En form for svinekød der er langtidsstegt i hvidvin.

Slut turen på den store plads, Plaza de Toros og hos baren Bar El Baratillo. Du kan lynhurtigt spotte stedet, da der hænger afdøde tyrehoveder overalt på væggen, ligesom mange af specialiteterne indeholder kød fra tyren. Sevilla er fortsat et af de steder i Spanien, hvor tyrefægtning endnu ikke er blevet forbudt, og andalusierne er som så mange andre sydspaniere stolte af deres tradition, når det kommer til tyrefægtning.

Sevilla Photo Radiokafka Dreamstime.Com

Foto: Radiokafka - Dreamstime.com

Workshop med berømt kok 

Du kunne snildt få flere uger til at gå med besøg på diverse tapasbarer, men har du lyst til selv at eksperimentere med det andalusiske køkken, så er det store madmarked i bydelen Triana stedet at gøre det. Markedet er i sig selv en oplevelse at gå på opdagelse i, da de mange boder byder på friske fisk, alverdens grønsager, krydderier og meget mere. Det der dog gør stedet til noget særligt er muligheden for at deltage i en af de workshops, der dagligt afholdes. Under kyndig ledelse af en berømt kok, der tidligere har arbejdet på en Michelin restaurant, går I først rundt på markedet og vælger de helt perfekte ingredienser til madlavningen, og kokken kommer med flere gode råd til, hvordan man udvælger de bedste råvarer.

Og så er det ellers om at komme i gang. Der er både tapas og sangria at nyde godt af, mens der først tilberedes den klassiske andalusiske suppe salmorejo, der er en smule mere fyldig end den mere kendte tomatsuppe gazpacho, inden forberedelserne til dagens helt store ret, paellaen, går i gang. Du er i kyndige hænder hele vejen igennem processen, og når det færdige resultat står klart, er det svært ikke at føle, at man har fået en bid af det autentiske Sevilla.

Sevilla Kredit Sjors737 Dreamstime.Com

Foto: Sjors737 - Dreamstime.com