logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Oplev Wien med en kop kaffe i hånden

Af Nicolai Lisberg

Wien er en fantastisk by. Smuk og fuld af historie. Og så er den overraskende rig på gode cafeer. Ikke bare god kaffe, men cafeoplevelser, hvor cafeerne er tænkt ind i deres omgivelser, og hvor hver enkelt café er helt sin egen. Her følger fem af de bedste.

La Mercerie

Servitenviertel er et godt bud på et af Wiens hyggeligste distrikter. Med sine brostensgader og veje samt små parker, er området næsten helt fransk, og derfor er det måske heller ikke overraskende, at en af de bedste cafeer har fransk navn -  La Mercerie. Det er stedet, man tager hen for at få morgenmad eller brunch i en lidt mere fransk stil med røræg og svampe. En lille hyggelig oase i den travle storby, hvor særligt deres croissanter er en ekstra anbefaling værd.

 

Das Gartencafe

Som navnet antyder, en havecafé. Og det er lige, hvad det er. Ikke en park eller en baggård, men en have. Som var du på besøg hos en ven eller noget familie og blev budt på en kop kaffe ude i haven. Med et fuglehus og hvad de ligner et redskabsskur i den ene ende af haven. En charmerende, lille, autentisk perle. De laver en fin, klassisk østrigsk morgenmad, men ellers er stedet oplagt at tage hen for at nyde en kop kaffe og føle, at tiden går lidt langsommere.

Shutterstock 1429595468

Café Central i Wien.

Foto: Shutterstock

Hildebrandt café

Vesterbro møder Wien. Indvendigt ligner Hildebrandt noget fra en cafe på Vesterbro med sit ”less is more” udtryk. Stedet er opkaldt efter arkitekten Johann Lucas von Hildebrandt, der var manden bag Schönborn Garden Palace. De har en overdådig brunch, og hvis vejret er godt, så sørg for at nyd den i deres lille baggård, der er med til at give den sin charme.

 

Cafe Himmelblau

Der er en del cafeer i Wien, der forsøger at kopiere andre lande eller regioner i både stil og udvalg af mad. Cafe Himmelblau holder fast i sit østrigske ophav. Selve cafeen kan være lidt svær at få øje på fra gaden og ser ikke ud af alverden, men den ligger i den hyggelige bydel Am Wiener Kutschkermarkt, hvor der ofte er madmarked. Du kan få måltider til hele dagen, men vi anbefaler nu mest, at man gør holdt for at nyde en kop kaffe, når man alligevel trisser rundt i området og lader sanserne forføre en.

 

Cafe Zehnsiebzig

Den ideelle café, uanset om du vil have et fantastisk morgenmåltid, skal mødes til brunch eller bare skal bruge et par timer med computeren foran dig. Cafe Zehnsiebzig kan det hele. Den har både en udendørs del, der går langs hjørnet med borde, bænke og puder, og indvendigt er den også hyggelig indrettet.

Shutterstock 717119236

Foto: Shutterstock