logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Forkæl dig selv med et citybreak!

Kender du det, når det bliver lidt kedeligt kun at kunne se til hækken? Eller igen stå i supermarkedet og se på den samme pose pebermix som dagen før?

Så ved du, at det er tid til at komme lidt væk og lade batterierne op under fremmede himmelstrøg. Det behøver ikke være en 14 dages solferie selv om det naturligvis også er ret lækkert, men et par dage eller tre kan gøre det.

Det er blevet tid til et citybreak!

Det ligger i det lånte engelske ord, at man tager en pause fra hverdagen ved at besøge en storby og nyde de mange tilbud, som man kan finde rundt om i Europas mange smukke byer.

Det kan være shopping, kunst og kultur, gastronomi, foto-safarai til at spice din Instagram konto godt op eller bare fornemmelsen af at opleve en årstid i storby udenfor Danmarks grænser over en god kop kaffe.

Hvor skal rejsen så gå hen?

Vi har fem forslag til din citybreak lige her. 🧳👇

Reykjavik

Islands hovedstad er kongen af cool i mere end en forstand. De kolde måneder pakker Reykjavik og Island ind i den smukkeste sne og frostgrader, men byen mister ikke pusten i frosttågerne.

Der er tempo på Reykjaviks natteliv, den gastronomiske scene tiltrækker gourmet-turister fra hele verden, køb den strikkede uldsweater som du altid har drømt om og aldrig kommer til at slide op, og ikke mindst lagunerne med de varme kilder lige til at sænke sit feriehungrende legeme ned i.

I sommerperioden er der fri passage i det nordlige Island til at udforske den vilde natur på vulkanøen og ellers kan naturoplevelserne på ’den gyldne trekant’ opleves på en dag. Så kan resten af weekenden gå med at nyde Reykjavik og lagunerne.

Flyv med Icelandair eller Play fra 650 kr. /one way

Rainbow Street Island

Besøg den berømte regnbuegade, der fører op til Hallgrimskjirka.

London

Europas største by er under konstant udvikling og er derfor altid et glædeligt gensyn.

En storby der aldrig sover takket være sine mere end ti millioner indbyggere og blot er en kort flyvning væk.

Skal det være en hip weekend i det østlige London i pulserende bydele som Shoreditch eller Hackney? En tur med børn eller børnebørn i magien og Harry Potters navn?

Fodboldweekenden med pub, points og stadionoplevelser sammen med venner og veninder? Det kan også være en berigende ferie i kulturens navn med besøg af Londons mange forskellige og store museer og gallerier eller på litterær skattejagt i nogle af Europas fedeste boghandlere?

Nej, ved du hvad. London har mere end 100 fungerende markeder. Skal det ikke være en forårs- eller sensommertur på markedsbesøg på jagt efter lækre delikatesser?  

Flyv med British Airways, Ryanair eller SUN-AIR fra 229 kr. /one way

London Tower Bridge

Oplev en fantastisk udsigt ved London Tower Bridge.

Valencia

Madrid og Barcelona er velkendte destinationer for mange storbyferie-rotter, men Valencia er stadig for mange et ubeskrevet blad.

Med en placering lige ud til Middelhavets lokkende blå bølger så er Valencia noget nær den perfekte kombinationsferie af bademuligheder og storbyens brede udbud af aktiviteter.

Besøg de særlige museer for forskning og videnskab der er bygget som store dykkende hvaler eller hold øje med kalenderen og gå på opdagelse i de mange festivaler, der hylder Valencias særlige keramikkultur.

Valencia er tilmed en by, som man faktisk kan smage på. Den spanske verdensberømte risret paella kommer fra Valencia, og afspejler byens historie med safranens gule farve, risen og ikke mindst alle de gode skaldyr fra havet.

Soldagene begynder allerede i det tidlige april og varer ved til ind i den tidlige danske vinter. Hvis du mangler endnu et argument for at besøge den flotte spanske by, så duft til en appelsins sødmefyldte og krydrede duft. Den duft er essensen af citrusbyen Valencia.

Flyv med Ryanair fra 419 kr. /one way

Valencias Museum For Kunst Og Videnskab Ligner En Smuk Blanding Af Et Rumskib Og En Smilende Hval. Foto. Andrei Stancu

Besøg Valencias Museum for kunst og videnskab. En arkitektonisk perle i centrum.

Foto: Foto. Andrei Stancu

Tallinn

Baltikum har mange interessante byer. Tallinn er en af dem. Estlands hovedstad er lige til at sætte tænderne i akkurat som den marcipan, der populært sælges mange steder i den historiske by.

At besøge Tallinn er – udover at rejse til en fascinerende med moderne bekvemmeligheder som lækre cafeer, restauranter og prisvenlige hoteller – som at rejse med en tidsmaskine.

Tallinns middelalderhistorie gør den ideel til at vandre rundt i byens gamle bydel med bygninger, kirker og murværk, der har mange hundrede år på bagen.

De snævre gader har deres udspring fra den fotogene rådhusplads, hvor du også ofte finder markeder. Ikke mindst til jul, hvor Tallinn juler igennem.

Du kan med fordel strække ben og gå til Dombjerget og nyde udsigten over byen.

Flyv med airBaltic fra 581 kr. /one way

Det Centrale Torv I Den Gamle Bydel I Tallinn Estland

Det centrale torv i den gamle bydel I Tallinn, Estland.

Istanbul

Istanbul er ganske enkelt storbyferiens svar på 1001 nats eventyr.

Istanbul er nærmest flere byer, der bærer samme navn. De enkelte bydele har deres særpræg, og du mærker tydeligt, om du opholder dig nær vandet i de feststemte kvarter ved Bosporus strædet eller historiens vingesus i de gamle bydele.

Istanbul er en verdensby, men stadig helt sin egen. Det er her, du kan smage to kontinenter, der mødes med det europæiske og mellemøstlige Tyrkiet. Det giver gastronomi i verdensklasse og du udforske basarens mange tilbud og nyde de krydrede dufte.

Her ligger enorme paladser, moskeer og kirker skulder ved skulder i en millionby, der som få har mærket verdenshistorien og stadig bevaret sit særegne og fotogene udtryk.

Du ved aldrig helt, hvad der venter om det næste gadehjørne. Det eneste du kan være sikker på er, at Istanbul giver dig en oplevelse for livet med hjem.

Flyv med Turkish Airlines fra 1.894 kr. /one way

Suleymaniye Moske I Istanbul

Se den spektakulære Suleymaniye Moske i Istanbul