logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Håndbagage

Hvad må du medbringe i din håndbagage?

 

Regler for størrelse og vægt på håndbagage varierer fra selskab til selskab. Indenfor samme selskab er der også forskellige regler alt efter flyvningens destination, startsted og billettype. Derfor skal du kontakte dit flyselskab eller rejsebureau for at finde information om din håndbagage. Som udgangspunkt må du altid shoppe varer i lufthavnens butikker og tage med ombord – dette gælder også Ryanairs flyvninger fra Billund Lufthavn.

Nogle flyselskaber tilbyder at man kan checke sin håndbagage ind i – ganske gratis. Ofte tilbydes dette på fyldte fly, hvor man ved at det kan være svært at få plads til al håndbagage ombord i kabinen. Spørg personalet i check in – og gør din rejse lidt lettere fra start. 

Regler for væsker i håndbagagen

Væsker eller flydende produkter i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.

Vær opmærksom på, at visse stoffer, hvad enten de er opgivet i ml. eller gram, også kan betragtes som flydende, f.eks. tandpasta, cremer, lotion, foundation og sprays m.m.

Der må gerne medbringes mere end én beholder med væske, men ikke flere end der kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Der må medbringes én af disse poser per person.

Posen skal tages ud af håndbagagen og lægges øverst i bakken med overtøjet.

 

Regler for babymad/-drikke og diætmad m.m.

Det er tilladt at medbringe babymad/-drikke og diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen, eller væsker købt i en Taxfree-butik (i ubrudt forseglet poser fra en lufthavn og med synlig kvittering i posen).

Du skal tage alle væsker ud af håndbagagen (babymad-/drikke og diætmad samt den forseglede pose med væsker købt i en lufthavn og placere dem synligt i den anviste bakke ved sikkerhedskontrollen, så security personalet kan de se dem. Du kan opleve, væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

 

Regler for medicin i håndbagagen

Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende form er undtaget fra reglerne for væsker i flyhåndbagage.

Flydende, nedkølet medicin og sprøjter/kanyler

Du må gerne medbringe flydende medicin over de tilladte 100 ml. samt kanyler og medicin, der skal være nedkølet i håndbagagen. Medicin inkl. sprøjter og kanyler er undtaget for de normale begrænsninger. Du skal dog kunne sandsynliggøre behovet og medicinens ægthed. Har du brug for at medbringe et køleelement til din medicin, der kræver nedkøling, er dette også tilladt.

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Hvis siden ikke har givet dig svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på security@bll.dk

FAQ