logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Nyd naturen, stjernerne og palmerne på La Palma

Af Nicolai Lisberg

La isla bonita. Den smukke ø. Allerede ved første øjekast er det let at forstå, hvorfor La Palma har fået sit flatterende tilnavn. For den nordvestlige af De Kanariske Øer er noget ganske særligt. Som var den skabt til afslapning og oplevelse. Til ferie og nydelse.

Den har fået sit navn grundet sine mange palmetræer, som så igen har medført, at den også ofte bare kaldes for den grønne ø, da grøn er den gennemgående farve, uanset hvor dit blik søger hen. Fra de mange palmetræer til de subtropiske skove, der slynger sig kælent om øens vulkaner, hvis udbrud har skabt det smukke landskab, der flere steder står uberørt og uspoleret tilbage. Hele 40 procent af øen er således dækket af skov, og der findes i omegnen af 1.000 kilometer vandrestier. Øens berømte laurbærskov byder på en række arter, der ellers forsvandt fra størstedelen af planeten for millioner af år siden.

Som så mange af sine kanariske søsterøer har La Palma et klima, der forkæler hele året rundt, hvilket gør den velegnet til feriedestination, uanset hvornår på året du rejser. Gennemsnitstemperaturen om sommeren lyder på 25-30 grader med august og september som de varmeste måneder, mens der som regel vil være 20-25 grader om vinteren.

Selvom øen ikke er så stor, kan der faktisk være temperaturforskel på øst og vestsiden. Den vestlige side byder som regel på de højeste temperaturer, mens du i syd omvendt har direkte adgang til den frodige natur og et oplagt udgangspunkt, hvis du vil på vandretur.

Caldera De Taburiente National Park Er En Af Mange Store Naturoplevelser På La Palma. Dudlajzov Dreamstime.Com

La Palmas sorte strande af lavasand står i skarp kontrast til øens mange farverige huse.

Foto: Barmalini Dreamstime.com

Til lands, til vands og i luften

De mange vandreruter med den storslåede og differentierede natur er en af øens store trækplastre, men du behøver faktisk ikke bevæge dig yderligere rundt for at få mindeværdige oplevelser. Ja, faktisk kan du bare læne dig tilbage og så kigge op på himlen. For de særlige lysforhold samt øens ”himmel-lovgivning”, der begrænser brugen af lys om aften og natten, har været medvirkende til, at UNESCO har udnævnt La Palma til stjernelys-reservat. Det første af sin slags i verden. For at mindske forureningen og samtidig sikre dig og mange andre stjerneinteresserede et utroligt syn flyver der af samme grund heller ikke fly sent om aftenen eller natten.

Observatorio del Roque de Los Muchachos er internationalt anerkendt som stedet at se på stjerner. Her står 11 store teleskoper til rådighed for astronomer og astrofysikere, der i 2.400 meters højde hævet over skyerne har optimale forhold til at nyde og studere stjernehimlen, de mange stjernetegn og måske finde nye objekter. Observatoriet med det mundrette navn er enhver astronoms drøm, men der findes flere stjerneudkigsplatforme placeret rundt om på øen, og mange af dem arrangerer guidede aften og natteture, som du kan koble dig på og få en oplevelse for livet.

Det Ligner En Udpost Fra Star Wars, Og Det Verdensberømte Oberservatium Er Et Af Klodens Bedste Steder Til Stjernekiggeri. Foto. Mette Brandtdreamstime.Com

Det ligner en udpost fra Star Wars, og det verdensberømte oberservatium er et af klodens bedste steder til stjernekiggeri.

Foto: Mette BrandtDreamstime.com

Det aktive ferieparadis

Det er dog ikke kun himlen, der synes gennemsigtig og klar, men også havet der omgiver La Palma. Derfor er stedet også kendt som et paradis for dykkere. Særligt Las Cruces de Malpique en undersøisk kirkegård, hvor fyrre kors står på bunden af havet som minde om de fyrre portugisiske og spanske munke, der blev kastet over bord fra deres skib under et voldsomt piratangreb i det 16. århundrede, er et utroligt syn. Det er også på havets bund, at du finder de mange fascinerende huler og grotter, som vulkanerne har været med til at forme over årene.

Er du mere til at have hovedet over vand, så kan du også bare ligge dig til rette på øens mange, flotte strande. Flere af dem med det karakteristiske sortfarvede sand, hvis sammenspil med det flerfarvede hav giver nogle fantastiske nuancer at nyde sydens sol i.

Generelt er La Palma et godt sted at slappe af, og det bliver næsten helt terapeutisk, hvis du søger hen med de mange naturlige spa-reservater, der findes rundt om på øen. Igen har vulkanerne spillet en rolle i dette mesterværk, da de har dannet små naturlige pools og bassiner, der beskytter dig fra vinden og dermed også bølgerne. Charco Azul og La Fajana pool er de mest kendte, men der er flere gode uberørte naturlige bassiner, som du kan nyde godt af, når du besøger den smukke, og afslappende, ø, La Palma.