logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Billund Airport - Fakta & Historie

En lufthavn i bemærkelsesværdig vækst

 

Billund Airport - verden direkte 

Vi skaber let adgang til og fra verden med direkte flyvninger til mere end 90 destinationer. Ni ud af ti af vores passagerer rejser til og fra udlandet, hvorfor vi med rette kan kalde os Vestdanmarks internationale lufthavn.

Vi vil gøre det til en oplevelse at bruge Billund Airport. Det kræver, at vores engagerede og kompetente medarbejdere hver dag arbejder på at skabe de bedste rammer for vores knap tre mio. passagerer. Det sikrer vi blandt andet ved at skabe optimale betingelser for flyselskaberne, charteroperatørerne og godstransportørerne, der skal levere ruterne til: Billund Airport - verden direkte.

Skal vi udvikle vores position som Vestdanmarks internationale lufthavn, der kan understøtte vækst og udvikling, kræver det en sund og bæredygtig økonomi. Den sikres igennem fornuftige investeringer og nødvendige effektiviseringer. Vi har blandt andet fokus på miljømæssige løsninger, hvor vi vil være en førende lufthavn – til glæde for såvel økonomien som miljøet.

Du kan læse flere fakta om lufthavnen ved at følge linket herunder:

Læs fakta

 

Historie 

Billund Lufthavn åbnede i 1964 i en gammel hangar med et enkelt kontroltårn og en 1.660 meter lang start- og landingsbane med asfalt.

Siden har lufthavnen oplevet en bemærkelsesværdig vækst, der hænger sammen med den generelle økonomiske og kulturelle udvikling i regionen. Lufthavnen har løbende udvidet fra kun at have to indenrigsafgange om dagen til at sende sine passagerer til destinationer over hele verden med mange afgange i døgnet.

I dag hedder vores lufthavn Billund Airport og har en passagerterminal på 40.000 m², der er designet til at ekspedere 3,5 millioner passagerer om året.