logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

City surprise: Tag med til Milanos bohemekvarter

Af Jesper Storgaard Jensen

Mange mener, at Italiens rigtige hovedstad er Milano. Byen, der modtager flere turister end Rom, er karakteriseret ved en moderne atmosfære, der signalerer lyst og vilje til konstant at bevæge sig fremad. Det mærker man bl.a. i det fascinerende bohemekvarter Brera.

Mange mener, at Italiens rigtige hovedstad er Milano. Byen, der modtager flere turister end Rom, er karakteriseret ved en moderne atmosfære, der signalerer lyst og vilje til konstant at bevæge sig fremad. Det mærker man bl.a. i det fascinerende bohemekvarter Brera.


Straks man ankommer til Milano, vil man ikke kunne undgå at mærke det. Der er noget særligt i luften. En dunkende dynamik. En atmosfære, der skuer i retning af den fremtid, der allerede er i fuld gang. For sådan er Milano i disse år. I evig bevægelse, på vej fra én stor begivenhed mod den næste. På vej fremad, hele tiden, i fuld fart.


Verdensudstillingen Expo i 2015 blev en stor succes for den lombardiske hovedstad. Delegationer fra 137 lande deltog, og udstillingen havde mere en 22 mio. besøgende fra hele verden. De bidrog ikke kun til Milanos økonomi, men understregede også byens image som udstillingsby i international topklasse. Det store såkaldte Albero della Vita, ”Livets Træ”, der var udstillingens arkitektoniske symbol, blev således også en metafor på byens eget blomstrende økonomiske liv.


I dag, få år senere, gør Milano sig klar til næste store internationale begivenhed, denne gang sammen med det kendte skisportssted Cortina d’Ampezzo. Sammen skal de to byer i 2026 afvikle de Olympiske Vinterlege.


Det meste af det, der i disse år kommer fra og sker i Milano, er lig med succes. I de sidste tre-fire år har Milano sågar registreret flere besøgende på turistkontoen end sin mere berømte storebror, Rom – otte mio. i Milano mod syv mio. i Rom. Og i november 2021 publicerede internetsiden Italia Oggi sin årlige hitliste over levestandarden i en række italienske byer. Også her havde Milano god grund til at smile, idet byen advancerede med hele 40 pladser - fra nummer 45 i 2020 til nummer fem i 2021.

2. Brera Pinacoteca

Breras fascinerende og berømte Pinacoteca-museum

Foto: Joe Cruiper

Kunstnernes kvarter
De mange besøgende, som Milano har registreret i de senere år, kommer ofte tilbage og er derfor begyndt at søge nye veje. Således bliver ”nye dele” af byen langsomt opdaget, bl.a. det meget populære kvarter, Brera, der ligger umiddelbart nord for Scala-operaen.


Her vil en række smukke brostensbelagte gader tage imod de besøgende. Visse steder i området har en stil, der leder tankerne i retning af et ”mini-Paris”, men naturligvis med et italiensk touch. Brera er kendt som Milanos bohemekvarter, eller som il quartiere degli artisti, kunstnerkvarteret. Her blander kultur og arkitektur sig med historie og kunst. Hertil kommer et væld af chikke butikker samt mange spise- og aperitifsteder, hvor man for alvor vil kunne fornemmer områdets tilbagelænede boheme-atmosfære.


En af kvarterets største attraktioner er Palazzo Brera, med det berømte Pinacoteca-museum. Museet, som dækker er areal på hele 24.000 m2, havde i 2019 420.000 besøgende, der havde mulighed for at beundre berømte værker af bl.a. Rembrandt, Caravaggio, Piero della Francesca m.fl. Palazzo Brera huser dog også Kunstakademiet, Milanos Botaniske Have og Det Nationale Braidense-bibliotek. Alle tre steder er helt klart et besøg værd.

 

Masser af spisemuligheder
Det bedste man kan gøre i Brera er ganske enkelt at lade sig drive af instinktet. At gå rundt i området – sådan lidt på må og få – for at nyde farver og stemninger. Er man på shoppe-tur til Milano, vil man i Brera føle sig lokket af kvarterets butikker på omtrent hvert gadehjørne.


Opera-interesserede må naturligvis ikke gå glip af en forestilling i Italiens mest kendte opera, La Scala. Opsætningerne er altid storslåede, og af samme grund er det ofte nødvendigt at reservere billetter lang tid i forvejen. Brera byder dog også på en mindre kendt teater-mulighed, Strehler-Teatret, der kan tilbyde en mere intim teateroplevelse.


Også hvad angår spisemuligheder er Brera gavmild. Blandt de lokale har fiskerestauranten Pescheria da Claudio været et hit gennem mange år. Fiskene i de ofte farvestrålende retter er superfriske og konsumeres ofte med et hurtigt glas prosecco. Og apropos prosecco, så er Milano Italiens absolutte aperitif-hovedstad, og denne noble aktivitet praktiseres med stor nidkærhed overalt i byen. Derfor ... befinder man sig i Brera sent på eftermiddagen, må man for alt i verden ikke gå glip af en aperitif på den kendte Bar Jamaica, der har taget navn efter Hitchcock-filmen Jamaica Inn fra 1939. Her får man atmosfære og historie for alle pengene, og ofte i selskab med et broget publikum.


Har man spenderbukserne på, er en anden mulig det elegante luksushotel Bulgari, hvor en af Italiens allerbedste kokke, Niko Romito, har sat en kreativ stjernemenu sammen. På hotellets interne restaurant vil man finde en helt igennem international og elegant atmosfære.


Milano er bevidst om sin status, om sin ”business-agtighed” og om sin økonomiske formåen. Men Milano har samtidig en side, der er tilbagelænet og farverig og højst original. Og den vil man helt sikkert møde i Brera.

4. Bulgari Roof Top Restaurant

Tagterrasse-restaurant på Bulgari Hotel i Milano

Foto: PR-foto Bulgari