logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Afslapning i Alicante

Alicante giver ro til ferie og stoppe op og nyde sin dage under solen.

Af Nicolai Lisberg

Nogle af Spaniens mest berømte gader og stræder er travle. Tænk bare på Ramblaen i Barcelona eller Gran Vía i Madrid. Sådan er det ikke med strandpromenaden Paseo Explanada de España i Alicante, der på mange måder rummer alt det, som Alicante har at byde på.

Over seks millioner farverige og bølgeformede fliser er med til at kreere en synergi med Middelhavet, der ligger på den ene side, mens barer og restauranter ligger på den anden med store, grønne palmer tronende op som et imponerende tapet for en eftermiddagstur i solen.

Nuvel, der kan også være mange mennesker på promenaden, men det hele foregår i et lidt mere roligt tempo, for i Alicante er der tid til at stoppe op og nyde omgivelserne. Og dem er der så rigeligt af.

Gågaden

For Alicante er på mange måder en af Costa Blancas helt store perler, som det er let at komme til, men det kan være svært at forlade igen, fordi den efterlader så uudsletteligt et indtryk. Som by har den nemlig lidt af det hele, men uden at ville for meget.

 

Paseo Explanada de España er den mest berømte gågade i byen, men der er mange andre hyggelige ruter inden i centrum, hvor alle afstande uden problemer kan tilbagelægges på gåben. Prøv især at lægge vejen forbi den gamle bydel, Barrio de la Santa Cruz, hvor der er et væld af hyggelige, små og smalle gader, der snor sig ind og ud af hinanden og blander moderne arkitektur med historiens vingesus. I 1691 led Alicante nemlig den triste skæbne, at 90 procent af byen blev bombarderet, men i Santa Cruz har man bibeholdt nogle af resterne fra dengang, og de blander sig på fin vis med det mere moderne udtryk, som byen også byder på. Du kan med fordel selv gå rundt i dette hyggelige område og finde resterne fra den gamle by, men foretrækker du det mere forkromede overblik, så findes der flere gode udkigsposter at nyde bydelen fra.

Alicantes Livsnerve Er Esplanaden Ved Stranden Og Ikke Mindst Det Store Overdækkede Marked Mercado Central. Foto. Sonia Bonet.

Alicantes livsnerve er esplanaden ved stranden og ikke mindst det store overdækkede marked Mercado Central.

Foto: Sonia Bonet.

Historien

For i middelalderen var Alicante ofte under angreb, og i en periode blandt andet besat af maurerne, hvorfor det var nødvendigt med store mure til at omkranse og beskytte byen fra uvedkommende gæster fra havet af. Flere af de slotsmure tårner sig fortsat op rundt langs byen, og det er således herfra du finder nogle smukke udkigsposter ud over Alicante.

 

Slottet Castillo de Santa Bárbara byder måske på den flotteste, da du også kan se havnefronten. Og så kan du jo passende udnytte en af Alicantes mange andre varemærker, når du alligevel har bevæget dig op på toppen. For slottet, der også tidligere har fungeret som fængsel, er i dag et museum (MUSA), hvor du kan blive klogere på Alicantes utrolige historie. Museet er gratis for alle, og det er der faktisk flere af byens museer, der er. Heriblandt museet MACA, der gør sig i moderne kunst og har værker af blandt andre Picasso, Dalí og Miró samt Ocean Race Museo, hvor du kan opleve nogle af de både, der har sejlet jorden rundt i det årlige race, der har start i Alicante, samt de utrolige historier der følger med sådan en rejse.

Det Sydlige Spanien Har En Stærk Og Ikke Mindst Smagfuld Tradition For Street Food. Foto. Jorge Moya Olcina

Det sydlige Spanien har en stærk og ikke mindst smagfuld tradition for street food.

Foto: Jorge Moya Olcina

Markedet

Rundt om verden kan du også komme på nogle af byens store og traditionsrige madmarkeder, når du finder alverdens lækre delikatesser fra diverse hjørner af verden. De fleste af produkterne er dog lokale, og så er råvarerne friske som sjældent set. Alene farvekombinationerne, når de overdådige grøntsager ligger side om side, er et imponerende skue blandt de omtrent 300 boder, som Alicantes største madmarked, Mercat Central, kan fremvise. Det er et madmarked, der er en sammenslutning af to tidligere markeder, og hvor der også er flere små hyggelige restauranter og cafeer, hvor du kan prøve nogle af de smagfulde råvarer, før du selv fylder posen godt op med de lokale produkter. Og du kan roligt fylde indkøbsposen op, for madvarerne fås til yderst favorable priser, og generelt er byen Alicante på et prisleje, hvor alle kan være med. Derfor kan eftermiddagsturen på Paseo Explanada de España også snildt afsluttes med en aftentur selvsamme sted. Enten for at tage en lille aftendukkert i det skønne Middelhav eller for at nyde afslappende Alicante på en af de mange restauranter, der står klar til at forkæle dine smagssanser.

Esplanaden I Alicante Har Mere End Seks Millioner Bølgende Fliser. Foto. Andreiry Bachuk

Esplanaden i Alicante har mere end seks millioner bølgende fliser.

Foto: Andreiry Bachuk