logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Betragt bedårende Barcelona fra en bakketop

Barcelona er en af Europas mest fascinerende byer på grund af kultur, fodbold, Gaudi og sine hemmeligheder

Af Nicolai Lisberg

Kunst, kultur, arkitektur, bjerge og strand. Få byer har som Barcelona en så mangfoldig palet af attraktioner til dens mange besøgende, men hvordan skal man dog overhovedet kunne indkapsle alle byens seværdigheder? Hvordan skal man kunne danne sig et overblik over den spanske storby, der blot fortsætter sit vokseværk fra år til år? Fra en bakketop naturligvis.

Udsigten fra bjerget Tibidabo, hvor der er en stor forlystelsespark på toppen er velkendt, ligesom mange søger mod katedralen Sagrada Familia for at få et blik udover byen. Men ingen af de steder kan måle sig med det udsyn, du får ved Bunkers del Carmel.

Oprindeligt bygget som beskyttelsesrum for bombefly, men i dag er det Barcelonas med afstand bedste udkigspost. Herfra kan du se Gaudís mesterværk Sagrada Familia og det farverige tårn Torre Agbar. Til venstre i bybilledet kan du ane Badalona, der efterhånden er ved at vokse sig sammen med Barcelona, mens Den Olympiske by på bjerget Montjuic skimtes til højre, hvor en flig af Europas største fodboldstadion, Camp Nou, også kan ses. Du kan fornemme, hvordan Barcelonas infrastruktur er bygget op af lange alleer, og hvordan alle veje leder ned til stranden og det brusende Middelhav, der spejdes i horisonten. Og så kan du gøre det med en kold øl og en sandwich i hånden siddende på en gammel bunker, mens benene svæver frit ud i luften.

2 Barcelona

Foto: Nicolai Lisberg

Det hemmelige Barcelona

Bunkers del Carmel er Barcelonas hemmelige udkigspost, der fortsat ikke er blevet en turistfælde. Der er ingen butikker på toppen, så sørg selv for at tage lidt proviant med hjemmefra i en rygsæk, men med lidt at spise og drikke kan du bruge timer på at se byen, der synes så uendelig stor.

Når turisterne endnu ikke er strømmet til den gamle bunker, er det blandt andet fordi, der fra den nærmeste metrostation, Alfons X, er en lille halv times gåtur stejlt opad, men du bliver til gengæld også belønnet for indsatsen. For vender du dig væk fra byen, kan du i stedet spejde udover Barcelonas bjergside på denne 360 graders udkigspost.

På turen ned kan du passende slå et smut forbi Park de Güell, der godt nok ikke tilbyder helt samme udsigt, men som til gengæld er hjemsted for noget af Antoni Gaudís mest imponerende arkitektur, hvor hver en lille detalje i parken synes at være nøje overvejet. Er der stadig lidt at drikke og spise tilbage i rygsækken fra turen til bunkeren, så sæt dig ned på en af de mange bænke i parken og nyd en af de mange udendørs koncerter, der ofte afholdes i sommermånederne.

På et tidspunkt skal der selvfølgelig andet indenbords end et par sandwich, og her er spørgsmålet blot, hvad der skal vælges. Barcelona er nummer ti på listen over byer i verden med flest Michelin-restauranter, og køkkenet er så internationalt, at kun fantasien sætter grænser. Gaden Carrer d’Enric Granados er et gastronomisk paradis, hvor du kan få stillet sulten morgen, middag og aften.

Brunch & Cake får dine tænder til at løbe i vand med deres brunchmenu, mens Restaurante Chéris fiske og skaldyrsmenu kan tage pusten fra en hver.

4 Barcelona

Foto: Anekoho | Dreamstime.com

Den mere autentiske oplevelse finder vi dog i området omkring Poble Sec. Carrer del Blai er navnet på den måske mest fantastiske gade, du nogensinde vil se. En gade udelukkende af små hyggelige restauranter, der serverer pintxos – små forskellige delikatesser på et lille spyd til priser som alle kan være med på. Gaden er et par hundrede meter lang, og der er borde over alt med folk i godt humør, der kommer for at nyde en lille snack, mens de samles med familie og venner. Pintxos er oprindeligt fra Baskerlandet, men Barcelona har næsten taget patent på denne herlige spise, hvor særligt restauranterne med de laveste husnumre excellerer ud i det umulige. Find et bord, sæt dig godt til rette og gå så op i baren og vælg lige præcis de stykker, du ønsker.

Og når aftenen skal sluttes af, så tag på en af Barcelonas mange fantastiske barer. El Born er hjemstedet for de bedste cocktails i Barcelona, og både Numero Nueve og Creps al Born er sikre vindere. Den mest eksklusive oplevelse finder du dog på baren Paradiso. Udefra ser det ikke ud af alverden, da der er tale om en lille sandwichbar, men lukkes man ind i butikken og åbner det, der ligner et køleskab, så åbner der sig en hemmelig bar inde bagved, hvor de forbereder de mest fantastiske cocktails, der bliver serveret på så overlegen en måde, at du næsten ikke kan tro det. Fra cocktails i dødningehoveder og skattekister til trojanske heste. Skål!